Goorteks? C’est quoi ça?

Gore Tex, wat is dat weer juist? Juist ja, een speciale stof met verschillende lagen die ervoor zorgt dat kleren en schoenen waterdicht en winddicht en toch perfect ademend zijn. Maar kun je dat testen? Tuurlijk! Maar zijn extreme tests in videoformaat niet veel leuker? 

Omdat het outdoorleven – aldus dit eerste filmpje – geen walk in the park is, moet je kledij op de meest extreme manieren getest worden. Daar zorgen Ted en Gordon, de Wizards of Water, wel voor. Gore Tex Test #1: Waterproofness.

Het tweede aspect aan Gore Tex: perfect winddicht. Uiteraard geldt ook hier het principe “Eerst zien dan geloven”. Gelukkig is er Bubble Trouble, het tweede filmpje met Ted en Gordon. Gore Tex Test #2: Windproofness.

Waterdicht en winddicht, sounds good. Maar dat is een vuilniszak toch ook? Correct, maar ooit al gaan joggen in een vuilniszak? Het ademend vermogen is werkelijk een must. Dat bewijzen onze twee heren ook hier in Masters of Moisture. Gore Tex Test #3: Breathability.

Benieuwd of Gordon en Tex (GORdon en TEd, zou het toeval zijn?) binnenkort nog nieuwe tests laten verschijnen!