Kneed je sterk

Vandaag heb ik mijn Power Putty aangekregen: een soort van stevige plasticine om de kracht in je vingers en onderarmen te trainen. Het handige aan dit ding is dat je het gewoon als bezigheidstherapie doet, wat bijvoorbeeld met een Powerball onmogelijk is. 

In België moeilijker (maar niet onmogelijk) te vinden, maar bij Bever Zwerfsport in Nederland zelfs online te bestellen: de Power Putty. Dit stuk plasticine kan je in vijf kleuren kopen (bij bever de drie gemiddelden), elk met een andere densiteit en dus een andere hoeveelheid kracht die je erin moet steken.

Patserig (of vol zelfvertrouwen door het klimmen) als ik ben, ging ik meteen voor de “Heavy”, de blauwe versie. Een heerlijke manier om effectief in de zetel tijdens het praten ergens mee bezig te zijn, en ondertussen de kracht in je onderarmen en vingers te trainen. Toch valt de heavy-heid van deze blauwe versie niet te onderschatten, want de oefeningetjes die op een gebruikshandleiding bij de PowerPutty waren gestoken? Daar kan ik nog niet de helft van.

Toch ben ik overtuigd van de handigheid van dit hebbedingetje – daar ga ik weer. Al helemaal omdat ik enkele weken niet mag klimmen vanwege een schouderfractuur na een fietsongelukje, is dit de manier om ondertussen toch de kracht in mijn vingers wat te onderhouden zonder mijn schouder te forceren.

Natuurlijk heel wat minder leuk dan enkele keren tegen de muur te kunnen gaan hangen, maar voor €8,95 is het wel een goedkope manier om toch in vorm te blijven.

Meer info via deze link of op www.powerputty.com.