Home Nieuws Met de zon naar de zon

Met de zon naar de zon

0

“Waarom zou de zon enkel het doel van je reis zijn?”, moet Fransman Florian Bailly gedacht hebben toen hij een reis van 10.000 kilometer begon met een zonnepaneel achter zijn fiets. Een jaar later is The Sun Trip een heuse wedstrijd. 

De elektrische fietsen zijn volledig in. Een deel van de vermoeiende taak kunnen overlaten aan je fiets, het is dan ook een aangenaam concept. Zeker als je een verre reis voor je wiel hebt liggen.

Toch is het nadeel aan dit elektrisch fietsen dat je de batterij moet kunnen bijladen. Florian Bailly hing daarom een zonnepaneel op een karretje achter zijn fiets, toen hij de 10.000 kilometer tussen Frankrijk en Japan op zijn eentje met de fiets aflegde in amper vier maanden. Een stevige prestatie, en daarom niet minder omdat het met een elektrische steun was.

Ondertussen is The Sun Trip een waar fenomeen geworden. Steeds meerdere mensen binden de zonnepanelen achter hun fiets, is het niet voor het gemak van de fietsreis, dan wel voor de aandacht die hiermee aan zonne-energie geschonken wordt.

Florian Bailly wil het idee daarom uitbreiden. Niet langer een solotrip, maar een heuse wedstrijd tussen Frankrijk en Kazakstan. Maximum 20 deelnemers die met hun solar bike hun eigen weg mogen uitstippelen om de zes tot zevenduizend kilometer tussen Lyon en de Kazakstaanse hoofdstad Astana af te leggen. Deze wedstrijd zal ergens in de zomer van 2013 plaatsvinden. Nog tijd genoeg om je in te schrijven dus!

The Sun Trip iets voor jou? Ga dan zeker eens langs www.thesuntrip.com!