Home Nieuws Geen Go Wild dit jaar

Geen Go Wild dit jaar

0

Het buitensportfestival Go Wild zal dit jaar dan toch niet doorgaan. Dat maakt de organisatie op www.go-wild.be bekend. Het festival zou dit jaar aan haar tweede editie toe zijn. 

Het Go-Wildfestival in Hotton kon vorig jaar rekenen op een mooie vierhonderd aanwezigen. De tweede editie die in april dit jaar zou plaatsvinden, moest dan ook een nog uitgebreider aanbod kunnen bieden aan een zonder twijfel nog hogere opkomst. “Maar dit bleek financieel en organisatorisch toch niet mogelijk”, zegt organisator Bert Geerinckx, “en dus hebben we gisteravond beslist Go Wild toch af te gelasten.”

“Het concept van Go Wild slaagt aan, dat is duidelijk”, vertelt Bert. “Het idee werd goed ontvangen en ook de aanwezigen op de eerste editie waren enorm enthousiast. Maar toch moeten we toegeven dat de organisatie enorm moeilijk was gelopen. We hebben vorig jaar dan ook met verlies moeten afsluiten.”

Toch hield dit hen niet tegen om een tweede editie op poten te beginnen zetten. “We wilden verdergaan met Go Wild, doorzetten met het idee. We wilden het dit jaar dan ook grootser aanpakken en hadden al perfect in ons hoofd hoe we dit zouden doen. Een heuse boulderwedstrijd, een uitgebreide oriëntatieloop, … Maar dit alles kost best veel geld, zowel het vervoeren van die bouldermassieven als de aankoop van al het materiaal om uit te lenen tijdens de sportactiviteiten.”

Doordat Go Wild een Vlaamse organisatie heeft, werd het evenement ook weinig gesubsidieerd. Noch vanuit provincie Luxemburg als vanuit Hotton kon Go Wild op steun rekenen, waardoor de financiële tol erg hoog kwam te liggen.

“Het was een zware beslissing en blijft een enorme teleurstelling”, sluit Bert af. “Maar Go Wild blijft een succesvol concept. Naar de toekomst toe willen we dan ook blijven nadenken hoe we Go Wild op een andere manier toch laten overleven.”

Wordt hopelijk vervolgd. Informatie alvast op www.go-wild.be.