Home Nieuws Dansercoer schrijft en verfilmt zijn poolverhaal

Dansercoer schrijft en verfilmt zijn poolverhaal

0

Gisteren kwamen de poolreizigers Dixie Dansercoer en Sam Deltour terug na hun lange en vooral verre reis over Antarctica. Hun reis van 5.013 kilometer zonder motorisch vervoer noch bevoorrading, levert genoeg materiaal voor een boek en een film, vindt Dixie. 

Om de opwarming van de aarde aan te kaarten én de gevolgen hiervan op Antarctica in kaart te brengen, begonnen de twee enkele maanden geleden aan hun onderzoek. Met behulp van weerstations die ze met vliegers tot 200 meter in de lucht lieten, verzamelden ze gegevens die rechtstreeks naar België werden teruggestuurd.

Tijdens hun expeditie verplaatsten ze zich ook volledig zonder motoren, maar slechts te voet en op stukken waar het ijs plat genoeg was met een kite en ski’s. Zo legden zij het wereldrecord aantal kilometers van 5.013 kilometer af, waarbij zij meer dan 50 uur aan filmmateriaal hebben verzameld. De ervaring van de expeditie moet voldoende zijn om een boek te schrijven, het filmmateriaal voor een 3D-film, zo vindt Dansercoer.

bron