Home Nieuws Nieuwe Polar RCX3

Nieuwe Polar RCX3

0

Vandaag stelde Polar haar nieuwe hartslagmeter RCX3 voor. Het grootste verschil met de handige trainingshelper RCX5 is niet alleen de volledig Nederlandstalige interface, maar vooral de positieve feedback die dit horloge je na elke training geeft. 

Polar kende eerder al een succes met de RCX5. Wij konden deze trainingsmeter zelfs kort even testen (tot een letsel me het sporten ontnam), het positieve resultaat ziet u binnenkort op deze site verschijnen. Ondertussen staat het merk niet stil en lanceert Polar de RCX3. Al wat wij in het Engels lazen op de RCX5, valt op deze nieuwe versie in het Nederlands te lezen. Maar de beste nieuwe feature is toch de gepersonaliseerde trainingsfeedback.

Deze nieuwe functie Training Benefit geeft motiverende feedback en een gedetailleerde analyse op basis van trainingsintensiteit en duur van de training. Raadpleeg nadien in www.polarpersonaltrainer.com het volledige trainingsbestand voor nog meer details en analysemogelijkheden. Je kan er bovendien je trainingen delen met vrienden en de informatie over je trainingsbelasting zal je helpen bij de planning van je volgende sessies.

Deze feedback baseert het horloge op de resultaten van de Smart Coaching functie. Deze geeft begeleiding bij de planning, tijdens het trainen en de analyse achteraf. Met persoonlijke sportzones train je aan de juiste intensiteit. Je beschikt over sportspecifieke trainingsinformatie voor alle vormen van uithoudingssport (gemiddelde paslengte, pasfrequentie, trapfrequentie, loop- of fietssnelheidsgegevens,…).

De RCX3 is een zeer flexibel trainingssysteem. Zowel het dames als heren model zijn beschikbaar in vier verschillende uitvoeringen. Registreer je route met de GPS set . De run set is bestemd voor de loper die zijn looptechniek wil verbeteren en de bike set garandeert de meest precieze meting van de fietssnelheid. Je kan ook starten met de basisset die naast de basisunit bestaat uit een comfortabele storingsvrije borstband van textiel. Later kan je de trainingscomputer in functie van je specifieke wensen upgraden en aanpassen met de compatibele sensoren.

De GPS set maakt gebruik van de ultracompacte G5 GPS sensor voor  zeer nauwkeurige meting van snelheid/tempo en afstand. Na afloop van de sessie kan je de afgelegde route en de bijhorende trainingsdata op elk ogenblik van het traject bekijken via www.polarpersonaltrainer.com. De G5 GPS sensor is overal inzetbaar. Hij is licht om dragen met de GPS clip of gewoon in je zak. De sensor is op te laden via micro USB en heeft een gebruiksduur tot 20u.

De RCX3 is beschikbaar in een dames en heren model. Beide modellen vallen op met hun slanker design ten opzichte van de RCX5, wiens zwarte versie er verder gelijkaardig uitziet.

De RCX3 is beschikbaar vanaf april 2012 en kost €169,90. De kit voor fietstrainingen kost €199,90. De kit voor looptrainingen €249,90. De kit met GPS-ontvanger €279,90.

Alle info op www.polar.com.