Home Nieuws Nieuwe wandelbrochure voor de Franse Ardennen

Nieuwe wandelbrochure voor de Franse Ardennen

0

Wie “Wandelen in de Ardennen” zegt, denkt natuurlijk eerst en vooral aan het bosrijk gebied in Wallonië. Toch dragen ook de Franse champagnestreek en omliggende gebieden deze naam. Wie deze wil gaan ontdekken, vindt alle info in “Wandelen en fietsen in de Ardennen 2012”. 

De nieuwe brochure ‘Wandelen en fietsen in de Ardennen 2012’ is zopas verschenen. Ze bevat 18 leuke routes en allerlei tips om de verschillende streken van het departement van de Ardennen te ontdekken, van het Ardense massief tot de Champagne en van de Thiérache tot de Argonne.

In de nieuwe brochure zijn ook enkele nieuwe routes in kaart gebracht. Er zijn nu 600 kilometers paden beschikbaar voor bezoekers in het Pays des Crêtes Préardennaises. In de dorpen zijn borden geplaatst waarop het tracé, de duur en de moeilijkheidsgraad is vermeld. Ook downloadbare GPS-tracés zijn beschikbaar op een speciale website en aan de hand van QR-codes kan je de route zelfs volgen met je smartphone. De lancering van deze hoogtechnologische routes is voorzien voor juni 2012.

De moeilijkheidsgraad van de meeste routes varieert van eenvoudig tot gemiddeld niveau en ze zijn dan ook bestemd voor een breed publiek, ook voor gezinnen. Het zijn tochten voor wandelaars, fietsers en mountainbikers en ze zijn allemaal vergezeld van een gedetailleerde kaart.

De brochure geeft ook informatie over de ‘Trans-Ardense groene route’ (Voie Verte Trans-Ardennes), over de Grote-Routepaden en het wandelprogramma van 2012. Het routenet ‘Ardenne Tourisme GPS’ wordt voorgesteld, net zoals het label ‘Les Ardennes à vélo’. Ten slotte bevat de brochure adressen voor het huren van een fiets, tandem, mountainbike en vierwielfietsen, voor tochten met een ezel of een koets, en voor het huren van een kano.

Meer informatie en het downloaden van de brochure op www.ardennes.com.