Home Nieuws Camerawerpen

Camerawerpen

0

Robuuste en onbreekbaare gear blijft tot de verbeelding spreken. Een gsm die je tegen de muur kan keilen, een zonnebril waar je op kan gaan zitten, … Pentax brengt met deze Optio WG-2 een nieuwe onbreekbare camera op de markt. 

Een “Adventure Proof Camera”, zo noemt Pentax haar Optio WG-2. Deze 16 megapixel digitale camera is namelijk schokbestendig, pletbestendig en zelfs waterdicht tot op 40 voet, een slordige 12 meter diep dus. Bovendien is deze camera ook koudebestendig tot -10°C, wat meteen het productbeeld van de camera in de sneeuw verklaart.

Bovendien heeft de camera ook behalve haar stevigheid enkele fijne features.

De uitgebreide macrofunctie biedt de mogelijkheid om objecten tot op enkele centimeters te fotograferen. Om zeker te zijn van een goede belichting heb je geen afschrikwekkende flash die te pas en onpas afgaat – zoals kleine cameraatjes wel eens verweten wordt – maar heeft rondom de lens 6 kleine maar felle LED-lampjes zitten. Zo is ook in de macro-functie je onderwerp perfect belicht.

Verder heeft deze camera een HD-filmfunctie, waarmee je 30 beelden in 1080×1920 per seconde kan schieten. Zo ben je zeker dat die stoere salto of net die natuurlijke pracht mooi in beeld komt.

Ook voor de duurzaamheid van je lens moet je niet al te veel vrezen. Een mineraal kristalglas beschermt de interne lens voor de schokken en pletkracht die de camera tijdens jouw avonturen kan meemaken.

Meer informatie op www.pentaximaging.com.
Richtprijs: $350 (€268)