Rugzak redt Belgische

Een stevige rugzak is niet alleen de manier om je materiaal te vervoeren, het blijkt ook je leven te kunnen redden. Een 18-jarige Belgische toeriste in Tirol, Oostenrijk bleef dankzij haar rugzak in een gletsjer steken in plaats van er volledig in te vallen. 

In het skigebied Pitztaler in het Oostenrijkse Tirol behoedde de rugzak van een 18-jarige Belgische de eigenaar van een zware val. Dat meldt HLN.be. Toen zij buiten de pistes op de berg Hintere Brunnenkogel een gletsjer te laat opmerkte en erin duikelde, kwam zij dankzij haar rugzak reeds na twee meter vast te zitten.

Had zij haar rugzak niet aangehad, dan was ze veel dieper gevallen en dan waren de gevolgen niet te voorspellen.

Het meisje is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis van Zams overgebracht.

bron

DELEN
Vorig artikelBallonkano
Volgend artikelCamerawerpen