Ballonkano

Het idee van een “kano in rugzakformaat” blijft ons aanspreken. Eerder brachten we al iets over de opblaasbare boten van Sevylor, maar ook die kajaks en kano’s blijven evolueren. De nieuwe Colorado maakt het opblazen nog gemakkelijker.

Dat een opblaasbare boot niet uit één luchtcompartiment bestaat, dat spreekt voor zich. Stel je voor dat je temidden van de rivier tegen een tak vaart, een klein fitje krijgt en plots heel je boot leegloopt? Daar dobber je dan! Meerdere compartimenten dus, wat het gebruiksgemak niet volledig ten goede kwam. Voor een mooi evenwicht moest je namelijk elk compartiment even hard opblazen, zien dat er geen lucht ontsnapt wanneer je de pomp verwisselt, toch nog een beetje bijblazen aan de andere kant, … maar eindelijk kan je dan het water op.

In de nieuwe Colorado is dit systeem van de baan. Deze 2012 versie van de gekende kajak introduceert het Easy Inflate System, waarbij je met slechts één aansluiting alle drie de compartimenten gelijk opblaast of aflaat. Toch moet je niet vrezen dat dit weer resulteert in het rondzwemmen wanneer je ergens tegenvaart. De kajak is namelijk ten eerste uit bijzonder stevig materiaal vervaardigd. Opgeblazen zou je de kajak, zo is me verteld door de mensen van Sevylor, tussen twee tafels kunnen leggen en er vervolgens op gaan staan, maar dat hoop ik nog bewezen te zien. Maar moest er dus toch iets door dat stevige materiaal geraken, dan zorgt de Lock-stand van het Easy Inflate System dat de drie compartimenten van elkaar gescheiden blijven en je dus nooit volledig de Titanic achterna gaat.

Voor de kit van Colorado Kajak met peddels en andere toebehoren, krijg je een pakket van 16,4 kilo en betaal je 399,99 euro.
www.sevylor-europe.com