Home Nieuws Op pelgrimstocht naar huis – deel II

Op pelgrimstocht naar huis – deel II

0

Far Outs medewerker Serge houdt het thuisfront op de hoogte tijdens zijn pelgrimstocht naar huis. Huidig rustpunt: Zaragoza! De stad van zijn dromen? 

Dag Far Out!

Omdat ik bijna het land van zon, zee en ‘vakantie’ ga verlaten is het hoog nodig om het verloop van mijn Spaanse trip aan jullie te laten weten.

Na het doorkruisen van het natuurpark Cabo de Gata trok ik verder langs de kust om een volgend stukje natuur van Spanje te ontdekken, Cabo Cope y Puntas de Calnegre, wat staat voor  een wandeling met constant zicht op zee. Na deze twee parken die me zeer mooie wandelingen opleverden, vonden mijn voeten en benen het nodig om een kleine rustpauze in te lassen. Uiteindelijk trok ik verder naar Cartagena en Murcia, waar de GR7 begint, om wat cultuur op te snuiven. Dit mag zeker niet mag ontbreken wanneer je door Spanje trekt.

Cabo de Gata

Rondtrekken langs de kust is wondermooi en levert je zowel pittoreske als fenomenale taferelen op. Bovendien is het gemakkelijk omdat je zo eenvoudig de kustlijn kunt volgen zonder je zorgen te maken of je wel de juiste richting uitstapt. Eens je meer naar het binnenland trekt moet je rekening gaan houden met het volgen van de juiste richting. Daarom koos ik steeds de E4 te volgen, die je langs het hele oostelijke deel van Spanje leidt. Daarnaast is het nodig om in je achterhoofd te houden dat Spanje een land is van gebergte en snelle hoogteverschillen. Hierdoor is het nodig om vooraf je trip goed voor te bereiden. Vooral het op voorhand incalculeren van je trip wanneer je naar het binnenland gaat. Vijftien kilometer stappen aan de kust of vijftien kilometer stappen in het binnenland kan immers dag en nacht verschil zijn.

Gratis onderdak voor helpers? Prachtidee!

Onderweg leerde ik het concept van helpX kennen, een online community waar ‘hosts’ hun woning openstellen voor ‘helpers’. Het concept is dat je gaat werken voor kost en inwoon. Een ideale oplossing om even uit te blazen en tussen de lokale bevolking te leven. Zo heb ik twee weken kunnen werken in Tarbena, een dorpje in de bergen nabij Callosa d’en Sarria. Dit gaf me ook de opportuniteit om de zware rugzak neer te leggen en ‘gemakkelijk’ het gebergte Massis d’Aitana te gaan beklimmen dat vele bergroutes bevat en je een mooi uitzicht geeft waar je even stil van wordt.

Op dit moment ben ik aangekomen in Zaragoza om vervolgens naar Ripoll te gaan en vandaar de Pyreneeën in te trekken die me naar Frankrijk zullen leiden.

Tot zover mijn nieuws voor jullie.

¡Hasta Luego!