Home Nieuws Grootste en mooiste atlas

Grootste en mooiste atlas

0

Wereldkaarten en prachtige foto’s, tegenwoordig is dat zowat de korte beschrijving van elke atlas. De Earth Platinum Atlas gaat echter nog een, nee, enkele stappen verder door de atlas 1m80 hoog te maken en maar liefst 2m75 breed. 

’s Werelds grootste atlas is een record dat niet snel – of toch niet zo kwalitatief – zal verbeterd worden. Het Australische Millennium House bracht de Earth Platinum Atlas uit die maar liefst 1m80 hoog en opengeklapt 2m75 breed is. Door de immense afmetingen biedt deze atlas – naar eigen zeggen – de meest gedetailleerde continent- en landkaarten. En “grootste” is niet het enige extreme dat deze atlas wil nastreven.

Om het boek te dragen zal je eenzelfde houding moeten aannemen als de mythische figuur waar het boek naar genoemd is, dus een reis-editie kunnen we het met haar 120 kilogram niet meteen noemen. Bovendien bevat het boek enkele prachtige beelden die dus op reusachtig formaat zijn afgedrukt, wat misschien wel ’s werelds meest mooiste bladzijden oplevert? Om de skyline van Shanghai te kunnen produceren, werden alvast 18.000 individuele foto’s gebruikt, zo meldt deze gadgetsite.

Met slechts 31 edities die elk een slordige 10.000 dollar moeten opleveren, wordt dit atlas ook een van de meest unieke hedendaagse prints ter wereld.

Meer informatie kan je vinden op www.millenniumhouse.com.au