Home Fietsen Fietsen in een skigebied

Fietsen in een skigebied

0

Wat gebeurt er met de skipistes wanneer het zomer wordt? De sneeuw smelt, met je board of ski’s kan je er niets meer aanvangen, de après-ski-bars zijn zelfs gesloten, … Een verloren seizoen, of tijd om de fiets boven te halen? 

Zonder zwaartekracht, geen sport. Veel sporten rekken deze zwaartekracht dan ook tot een maximum door zo hoog mogelijk te beginnen en zo een lange afstand naar beneden af te kunnen leggen. Toch is dit niet enkel de beschrijving van wintersport: ook downhill mountainbiken kent spectaculaire afdalingen. En waar niet altijd iedereen bij stilstaat, is dat een skigebied in de zomer haar sneeuw verliest en zo een prachtig mountainbikegebied wordt. Enkele skipistes beginnen zo hun naam als mountainbikegebied reeds te maken, andere zoals La Maurienne zijn nog maar pas aan deze fietsopmars begonnen.

La Maurienne maakt er zelfs een erezaak van om, meer nog dan als skigebied, in de annalen te verschijnen als grootste fietsgebied ter wereld. Niet zozeer voor de MTB, maar La Maurienne beweert voor de wielertoerist het droomgebied te worden.

Waarom zouden we ze geloven?

  • Dit jaar kent de Tour slechts twee Alpenbeklimmingen, en allebei liggen ze in La Maurienne
  • Ook andere Tour de France klassiekers (Galibier, Glandon, Madeleine, Iseran, Croix de Fer…) die in vele oren bekend klinken, maken deel uit van dit gebied.
  • Dankzij deze nieuwe fietscampagne worden deze klassiekers en in totaal 48 fietstrajecten bereikbaar voor de actieve vakantiefietser.

In totaal zijn deze 48 fietsroutes goed voor een 1600 kilometer aan fietspaden verdeeld in 2 groene, 6 blauwe, 11 rode en 29 zwarte trajecten. Samen zijn de routes goed voor meer dan 56.000 hoogtemetersin 9 cols. 19 routes zijn zelfs uitgerust met een tijdopnamesysteem en ook de toeristische dienst maakt zich volledig klaar voor een wielerseizoen.

La Maurienne, u maakt die wielertoerist in ons nieuwsgierig!

Meer informatie op www.cyclo-maurienne.fr