Van sneeuwpiste tot klauterparcours

Landgraaf, een dorp in Nederland dat bij iedereen een belletje doet rinkelen vanwege de immense Indoor Skipiste. Denken we binnenkort nog steeds aan sneeuw, of wordt het grootse outdoor klauterparcours hun paradepaardje? 

Vanaf 23 mei 2012 kan je in Landgraaf niet alleen terecht voor enkele uren indoor sneeuwpret, maar kan je ook ten volle van het goede weer genieten dankzij het outdoorpark. Met vier buitenactiviteiten waarbij “klimmen” niet zozeer het woord is maar “klauteren, klungelen en knoeien” eerder de werkwoorden zijn en snelheid, adrenaline en behendigheid de kernwoorden zijn, wordt het outdoorpark een knaller.

Een adembenemend hoogteparcours tot een van de hoogste punten van Nederland om daar van het zicht te genieten, van waaruit je over Noorse boomstammen – lees: dunne schommels waar je over moet manouvreren – moet klauteren, gevolgd door een razendsnelle zipline van een kilometer lang, waarlangs je met een snelheid van 50km/u over de Nederlands Limburgse vlakten scheurt tot je terug beneden staat? Dat is het nieuwe Outdoor Park van Snowworld in een notendop.

En voor wie zijn kids enkel overtuigd krijgt tot een “pretpark” als er ook rollercoasters aanwezig zijn, is er goed nieuws. De Alpine Coaster brengt je in een mum van tijd naar de Wilhelminaberg, waarna het karretje de zwaartekracht haar gang laat gaan en je in een duizelingwekkende vaart naar beneden laat scheuren. Toch niet zo’n snelheidsduivel als gedacht? Geen paniek, de handrem zorgt ervoor dat je zelf kiest hoe snel of traag je de baan afdaalt.

Enkele uren klauterplezier met een barbecuebuffet als afsluiter kan al voor een €30 per persoon.
Meer informatie? www.snowworld.com