Superzwemmer wordt kajakker

Eerder berichtten we al over Ernst Bromeis, de zwemmer die met Rijn 2012 de volledige afstand van de rivier de Rijn wou afzwemmen. Twee weken geleden begon hij aan deze stevige tocht, maar deze zet hij nu per kajak verder.  

Twee weken geleden startte de Zwitserse zwemmer en waterambassadeur Ernst Bromeis met een grote visie en begaf zich op een 1.230 kilometer lange reis. Het plan was om de hele Rijn af te zwemmen, van de bron in de Tomasee in Graubünden tot aan de monding in Hoek van Holland. Op 14 mei meldde Bromeis echter aan Zwitserland Toerisme dat hij het project moest beëindigen. Rijn 2012 werd gestaakt wegens gezondheidsredenen.

Op de Nederlandse site bergwijzer staat te lezen dat Bromeis de uitputting onderschat had. Reeds meermaals had de meevarende kajakker hem moeten bijschieten, en na 70 kilometer zwemmen was het genoeg geweest. “Het was een vergissing te denken dat men de hele Rijn af kan zwemmen”, zo zegt Ernst volgens Bergwijzer. De man zal dan ook de reis vanaf nu voortzetten per kajak.

Officiële info via deze link.