’s Werelds WandelWegen – Il Sentiero Selvaggio Blu

Van een prachtige wandeling door ongerept Sicilië tot een historisch aangelegd wandelpaadje in een Chinese vallei, in ’s Werelds WandelWegen gaan we op zoek naar de mooiste, speciaalste, gewaagdste of andere superlatieven. Eerst op het menu: Il Sentiero Selvaggio Blu. 

Il Sentiero Selvaggio Blu of kortweg “Selvaggio Blu”, een prachtroute om de wandelspits mee af te bijten. “De moeilijkste wandelroute”, is er reeds over geschreven. Een uitspraak waar de informatieve site selvaggioblu.it haast trots op is.

Deze wandelweg doorkruist Sardinië van west naar oost, een tocht die je in zeven dagen kan doen. Een tocht van zeven dagen? En toch de moeilijkste? Sja, dat krijg je nu eenmaal als je een week lang moet afwisselen tussen wandelen, klimmen en rappellen terwijl je al je materiaal natuurlijk zelf moet meedragen en bovendien voor de volledige lengte van de reis eten en drinken moet voorzien.

Tijdens de tocht wissel je ook constant af van uitzicht, die haast van dag tot dag tot verschilt. Zo beklim je de ene dag een rotsige berg, terwijl je de dag later haast heel de tijd in de bossen vertoeft met uitzicht op de prachtige zee, die nooit meer dan 50 kilometer van je verwijderd is.

Zet deze dus zeker nog op je to do-lijst!

Alle info op www.selvaggioblu.it.

foto www.peteranne.it

 


DELEN
Vorig artikelAtomium Skyline
Volgend artikelBetaalbare alpinistenjas