Home Nieuws Betaalbare alpinistenjas

Betaalbare alpinistenjas

0

Goed materiaal, het kent zijn prijs. Een goede jas – met de gekende kenmerken: meerlaags, ademend, wind- en waterdicht, licht, … – heeft meestal dan ook een stevig prijskaartje. Verrassend laag echter is dat van de Karrimor Alpiniste Jacket. 

Het merk Karrimor was me totnogtoe onbekend, maar heeft in haar Alpiniste-reeks blijkbaar al rugzakken en schoenen zitten. Nu voegt het merk er ook een alpinistenjas aan toe.

De Karrimor Elite Alpinist Jacket ziet er alvast veelbelovend uit. Deze drielagenjas waagt zich niet aan de verscheidene gekende …Tex-labels maar draagt de Karrimor-eigen versie ervan: eVent, eenzelfde label dat de waterdichtheid aantoont zonder aan haar ademende vermogen te verliezen. Zelfs in extreme weersomstandigheden garandeert dit materiaal een perfecte “breathability”, zodat je noch van regen noch van zweet nat zal worden.

Als een echte alpinistenjas is ook deze voorzien op het dragen van een helm: de kap is gemakkelijk aanspanbaar om over een helm te kunnen gedragen worden, terwijl het afdakje ervoor zorgt dat je zelfs bij storm droog verpakt zit. Waterdichte ritsen – het lijkt haast een detail maar is van onwaarschijnlijk belang – werken de jas af.

En vanwaar nu de verbazing over deze jas? Karrimor biedt deze al aan voor slechts €120, een prikje als je deze vergelijkt met soortgelijke jassen van andere merken. Toont dit prijsverschil zich ook in de kwaliteit? Bedenkingen altijd welkom!

www.karrimor.com