Drie doden op Mount Everest?

Dat bergbeklimmen niet zonder gevaar gaat, zou dit weekend weer bewezen zijn op de Mount Everest. Op deze berg zouden afgelopen weekend drie mensen overleden zijn, twee anderen nog vermist. 

Op de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld die je op de grens tussen Nepal en Tibet terugvindt, zouden dit weekend drie mensen overleden zijn. Dat meldt de site puuropreis.nl. Het zou gaan om een Duitser, een Koreaan en een Canadees. Twee anderen, onder wie de Chinese gids van de groep, zijn nog vermist. De klimmers maakten deel uit van de ‘Eco Everest Expedition’, de expeditie die afval van de berg haalt dat door andere klimmers wordt achtergelaten.

De lichamen zijn wel al gelokaliseerd, maar kunnen door de grote hoogte nog niet geborgen worden. Slechts indien de nabestaanden dit wensen, zal een expeditie op touw gezet worden om de lichamen thuis te brengen.