EOFT2024
Home Nieuws Surfschoentjes misschien gear of the year?

Surfschoentjes misschien gear of the year?

0

De Teva Fuse-Ion, die je misschien al wel kent als boegbeeld van de Teva The List campagne, lijkt haar kunnen te bewijzen. De water- slash zomerschoen werd namelijk genomineerd voor de Gear Of The Year Award van National Geographic. 

Je hoeft geen surfer of skater te zijn om de voordelen van deze Fuse-Ion in te zien. Ik spreek als ervaringsdeskundige, want ben in geen van beide boardsporten thuis en heb toch al voldoende geniet gehad van mijn paar. Comfortabele lage zomerschoentjes die in mijn fietspedalen passen en er bovendien leuk uitzien wanneer ik van die fiets stap, waren al enkele pluspunten. Met een actieve levensstijl – waarbij een sporadisch sprintje omdat het kan er soms bijhoort – is de perfecte grip er nog een behoorlijke bonus bij.

Dat vond ook National Geographic, want zij nomineerden de schoen voor de Gear Of The Year Award.

De Fuse-Ion is het toonbeeld van een casual item dat altijd gedragen kan worden door een relaxte stijl en fijn comfort gecombineerd met een bruikbare technologie. Dankzij de Ion-Mask coating glijdt water als kwik van de schoen af, waardoor deze hemels waterafstotend blijft. Het meest speciale is echter de zool, die voor een lichte sneaker te zijn een verbazingwekkende grip heeft. Bewust zo gecreëerd, zo blijkt: het “zuignappatroon” zuigt zich als het ware aan de ondergrond vast, zowel in droge als natte omstandigheden. Een goede grip op het droge, maar – zo vertelt de legende – even goed op een kletsnatte plank.

 

EOFT2024