Home Nieuws Topdag voor Strongman Run II

Topdag voor Strongman Run II

0

De snelheidsduivels en auto- of motorfanaten die hun bolide dit weekend in Zolder wensten te testen, kwamen van een kale reis thuis. Zaterdag vond hier namelijk de Fisherman’s Friend Strongman Run plaats, ’s werelds misschien wel zwaarste 15 kilometertocht. 

Er was een tijd dat het deelnemen aan de Antwerp Ten Miles een heuse uitdaging was. Dat deze tocht ondertussen een uitdaging is voor elke beginnende loper, kunnen we als sportliefhebbers alleen maar aanmoedigen. Toch moeten de lopers en getrainden dan weer op zoek naar een zwaardere uitdaging. Wie deze uitdaging wil vinden zonder een immense afstand te moeten overbruggen, maakt de afstand van 15 kilometer dan maar onvoorstelbaar zwaar.

Vorig jaar vond de eerste editie van de Belgische Fisherman’s Friend Strongman Run plaats aan het Antwerpse Noordkasteel. De deelnemers konden niet wachten tot deze eerste editie van start ging en het werd een knaller. Het was dan ook geen verrassing dat sterke mannenloop haar capaciteit moest uitbreiden: van het Antwerpse Noordkasteel trok de loop naar het circuit van Zolder, om hier zowel op de racepiste als errond onoverbrugbare hindernissen op poten te zetten.

En met succes! Meer dan 1800 deelnemers, waaronder 250 vrouwen, gingen de uitdaging aan, aangemoedigd door zo’n 6000 toeschouwers. Containers gevuld met stro, waterbakken met ijskoud water en af en toe een stroomstootje, de Strongmanrunners trotseerden het allemaal.

Zij die niet bekend zijn met het concept van een strongmanrun, zullen ongetwijfeld wel een grote gelijkenis zien met de Spartacus Run van enkele weken geleden. Niet helemaal toevallig, want het concept is inderdaad perfect gelijk. Geen grote verrassing dan ook dat vele deelnemers van de ene run ook op dit parcours terug te vinden waren. Wat blijkt zelfs? De winnaar van de Spartacus Run, Jean François Charlier, dwong ook bij deze wedstrijd als eerste zijn neus over de eindmeet. Bij de vrouwen was het de Limburgse Sonja Deckers die als eerste het parcours afrondde. Een verdiende overwinning voor allebei!

Bekijk alvast enkele afbeeldingen en het filmpje van de start op de Far Out Facebookpagina.
Meer informatie kan je vinden op strongmanrun.be.
De resultaten van de wedstrijd via deze link.