Home Nieuws Internationale marathon in Patagonische natuurpracht

Internationale marathon in Patagonische natuurpracht

0

Gek van buitensport en altijd al gedroomd van dit te combineren met een reis naar het prachtige Patagonië? Grijp dan je kans en neem deel aan de Patagonian International Marathon! Of de Patagonian International ‘halve marathon’. Of de 10 km. Patagonië! 

Patagonië, een prachtig gebied typische natuur dat zich in Zuid-Amerika over Chili en Argentinië uitstrekt. Een streek die zich leent voor prachtige mountainbiketochten, trailrunning-uitdagingen of meerdaagse wandeltochten en het “leven in de natuur”. De streek bij uitstek zelfs, vanwege de vaak uitgestrekte onbewoonde landschappen, om een marathon te organiseren.

Met de eerste editie van de Patagonian International Marathon roept de non-profit organisatie Nigsa trailrunners over de hele wereld op om op 23 september 2012 Patagonië te komen ontdekken. Nigsa is voor velen misschien al gekend om haar Patagonian Expedition Race, de gekende race waarbij haast alle buitensporten aan bod komen om van punt A naar punt B te geraken. Door de massale media-aandacht die aan deze wedstrijd telkens gegeven wordt, trekt de race veel adverteerders aan. Zo hebben niet enkel de sporters iets aan deze wedstrijd, maar gaat er ook steeds een mooi centje naar organisaties die de Patagonische natuur onderhouden. Met de marathon breidt Nigsa haar doelpubliek uit. Ditmaal dus enkel lopen toegestaan, waardoor de mooie slogan “Running in and for Patagonia” ontstaat.

Al heet de race namelijk “marathon”, zij die voornamelijk voor de uitdaging en de prachtige streek naar Zuid-Amerika reizen, kunnen ook kiezen voor een wedstrijd van een halve marathon of zelfs van tien kilometer. Maar wat de wedstrijden allemaal gemeen hebben, is het adembenemende decor van hoge bergen graniet en ijs die tot 2.500 meter boven het parcours uittorenen.

Meer informatie kan je vinden op Nigsaworld.com/patagonian-international-marathon/