Home Nieuws De dunste brug over Niagara Falls

De dunste brug over Niagara Falls

0

De Niagara falls oversteken is geen simpele opdracht als je geen gebruik wil maken van de beschikbare bruggen wat verderop. De Amerikaanse Nik Wallenda besloot zijn kabel haast recht boven de waterval te spannen en hierover naar de overkant te lopen. 

De horseshoe falls, de bekendste waterval van de “Niagara Falls”-verzameling, wordt gezien als de gevaarlijkste waterval van de hoop. Bij deze waterval stort het water 58 meter naar beneden, en dit over een breedte van 550 meter. En het is net daar waar Nik Wallenda besloot om een kabel van vijf centimeter breed te spannen om zo de oversteek van de Verenigde Staten naar Canada te maken. Met dat hij gisteren de Canadese kant bereikte, is hij de eerste die de oversteek op deze manier zo dicht bij de waterval doet.

Eerder was deze oversteek namelijk al gedaan, maar nooit op dit brede en gevaarlijke punt. Nik, die deel uitmaakt van een circusfamilie, deed de oversteek van 550 meter in een slordige 30 minuten. Bij het bereiken van de Canadese oever belde hij meteen zijn grootmoeder op. Zijn grootvader stierf jaren eerder tijdens een poging om in Puerto Rico een gelijkaardige oversteek tussen twee gebouwen te maken.

Nik nam echter zijn voorzorgen en hing stevig bekabeld vast. Al maakt een beetje veiligheid zijn record niet minder spectaculair.

bron bron