Home Nieuws Schotse wildernis is uniekste avontuur van België en Nederland

Schotse wildernis is uniekste avontuur van België en Nederland

0

In april ging Teva met zijn ‘The List’‐actie op zoek naar het meest unieke en bijzonder reisavontuur. Met haar trektocht door de Schotse wildernis won de Belgische Cecil Dirix de meeste likes van België en Nederland. Als hoofdprijs mag zij een ander topavontuur uit ‘The List’ beleven. 

‘We took the high road’

De Antwerpse Cecil Dirix besloot vorig jaar in september last minute met drie vriendinnen door Schotland te trekken. Onvoorbereid, en met alleen hun rugzakken startte hun trip in Edinburgh. De volgende zeven dagen was de natuur hun enige reisgenoot. De meisjes beklommen bergen, trokken langs meren, klauterden over rotsen, onder bomen en sprongen over watervallen. ’s Avonds sliepen ze tussen de schapen of op het strand – altijd onder een schitterende sterrenhemel.

“Ja, er waren soms wat kleine tegenslagen: een natte tent, een dag zonder eten, insectenbeten, kapotte voeten, en pijnlijke schouders,” zegt Cecil, “maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben alle vier ontzettend genoten.”

Het verhaal van Cecil werd verkozen tot de meest avontuurlijke reis en dus mocht zij uit de andere inzendingen een reis uitkiezen. Zij koos voor een rondreis in Chili om daar de beste surfplekken te ontdekken, een reis ter waarde van 10.000 euro.

Ankie Hofste, marketingverantwoordelijke van Teva in België en Nederland, blikt terug op een mooie campagne.

“We hadden tal van uiteenlopende avonturen in The List staan”, vertelt ze. “De een nog mooier dan de ander. Van een te gek skateavontuur in India, een vette surftrip in Zuid-Afrika tot een bikeavontuur in Duitsland. Stuk voor stuk prachtige avonturen met foto’s waar je naar kon blijven kijken.”

Toch vindt Ankie dat ook zij die niet zijn gewonnen, uit deze verhalen prachtige inspiratie kunnen halen. Zelf is ze dat alleszins van plan. “Ik ben zelf nog bezig met het plannen van mijn zomervakantie en ik denk dat ik uit The List wel wat leuke ideeën kan halen. Er was bijvoorbeeld een jongen die een surfreis naar Marokko op het storyboard geplaatst had. Misschien wordt dit mijn volgende reis wel?”

Bekijk de verhalen op apps.facebook.com/tevathelist