Home Nieuws Deelnemers Fjäll Räven Polar bekend

Deelnemers Fjäll Räven Polar bekend

0

Het lijkt even een Fjäll Räven invasie, maar de gelegenheid spreekt dit goed. De twee creatieve, outdoorlievende maar bovenal ook gelukkige deelnemers van de Fjäll Räven Polar 2013 zijn bekend.  

De Belg Jochem Aerts en de Nederlandse Hinkelien Schreuder zijn uitverkoren om deel te nemen aan Fjällräven Polar 2013. Vergezeld van tientallen sledehonden gaan ze een 330 kilometer lange trektocht maken door de Arctische toendra. Er zijn wereldwijd twintig deelnemers geselecteerd: de helft door internetstemmen en de andere helft door Fjällräven.

Op www.fjallraven.com kun je zien waarom de originele inzending van Antwerpse onderwijzer Jochem Aerts (29) zoveel internetstemmen kreeg. Hinkelien Schreuder, winnares van Olympisch-, WK- en EK zwemgoud, werd door de jury gekozen om mee te gaan.

Fjällräven Polar wordt gehouden van 9 tot en met 13 april 2013. De trektocht gaat van Signaldalen in Noorwegen tot Jukkasjärvi in Zweeds Lapland, 200 kilometer ten noorden van de poolcirkel. Johan Skullman en Kenth Fjellborg, twee van Zwedens vooraanstaande outdoor-experts, zullen de twintig deelnemers ondersteunen met tips en advies.