Home Nieuws Banff Mountain Film Festival 2013 – klaar voor de start?

Banff Mountain Film Festival 2013 – klaar voor de start?

0

Tickets al gekocht? Nee, niet voor de komende voetbalwedstrijd, maar voor een écht spektakel over échte sporten. Je weet niet waarover ik het heb? Over het Banff Mountain Film Festival natuurlijk! Of meer nog over de wereldtoernee die vanaf morgen in België haar intrede doet.

Om jullie volledig klaar te maken voor deze filmtoernee, spelen we beetje bij beetje de verschillende trailers door. De eerste film op het menu: Crossing The Ice, waarin de Australiërs James Castrission en Justin Jones ongeassisteerd over Antarctica naar de magnetische zuidpool stappen. En terug! Die reis ging vast niet over één nacht ijs.

Film 2 op het menu: Being There!

Kan je eigenlijk nog over skiën spreken als je met je latten meer in de lucht hangt te tuimelen dan over de sneeuw scheurt? Ach, natuurlijk wel! Freeskiën in al haar glorie in deze Noorse kortfilm. Een voorproefje!

Herinner je nog de freeskiër uit de film van vorig jaar? Die na een ongeval aan een rolstoel gekluisterd hing? Die deze rolstoel toch inruilde voor een zitski en hier zelfs de eerste zitski backflip mee landde? Wel, hij is niet de enige invalide die zijn sport tot het uiterste drijft!

Gimp Monkeys gaat over drie invalide heren die het klimmen niet kunnen laten. “Wat heeft vier benen, vijf armen en drie hoofden? De Gimp Monkeys!” klinkt het in de film. “Wij zijn vooral klimmers, dan pas invalide.”

Alex Honnold, reeds vaker besproken op deze site vanwege zijn koelbloedige kalmte in bloedstollende verhalen. Onder de indruk van wat hij onbeveiligd doet op de rotsen? Dan moet je hem eens zien met die extra “zekerheid” die slechts luttele matten hem geven!

Off piste boarden en skiën in al hun glorie! Gemixt met wat cultuur, wat suspense en vooral heel veel poeder happen. Banff presenteert: Unicorn Sashimi!

Dean Potter, een naam die belletjes doet rinkelen bij klimmers, basejumpers en wingsuit-vliegers. Maar niet minder is hij ook gekend bij slack- en highliners, en het is net bij die sport dat hij zijn gedachten écht vrij kan maken. Michael Jackson zou trots zijn op de deze film: Moonwalk!

Omdat het leven niet altijd van een leien dakje gaat… en dat dus ook zo is in de sportwereld! “Whitewater kayak”, kajakken in rivieren waar het waar steeds wit ziet van hondsdolheid – nee nee, van de snelheid waarmee het tussen de rotsen wordt geslagen – is geen mietensport. Dat zien we in Flow Hunters!

 

Morgen is het zo ver! De laatste films in deze lijst zijn kortfilms. Geen trailers beschikbaar dus, maar hier alvast een mooi sfeerbeeld om de nieuwsgierigheid toch al wat op te wekken.

Ernest
Industrial Revolution
Lily Shreds Trailside
Rollerman

 

Tot morgen!