Klimaatverandering nefast voor wintersport

Na een zoveelste winterseizoen waarbij de sneeuwval in de bergen haast om van te huilen was, luiden 75 Amerikaanse wintersporters de alarmbel. Gegroepeerd onder POW – Protect Our Winters – roepen zij Barack Obama op tot meer maatregelingen tegen de klimaatsveranderingen. 

Vandaag kreeg de president van de VS bezoek van snowboarder Jeremy Jones, zo vertelt MO mondiaal magazine. Oorspronkelijk om Jones te huldigen voor zijn prestaties in het freeride snowboarden en voor zijn titel als “Adventurer of the Year” bij National Geographic, maar Jeremy zelf maakte hier meteen gebruik van. Hij kaartte de problematiek aan bij Mister President en overhandigde hem een brief om de mogelijke werkpunten aan te tonen. “Meneer de president, het is tijd dat we overschakelen op schone energie – dit zijn de eerste grote stappen en we hebben uw leiderschap nodig.”

De eerste stap, volgens het POW? De uitstoot van grote energieleveranciers beperken, onder andere door een veto te stellen aan de Keystone XL-pijpleiding die vervuilende olie uit Canada zou laten doorkomen.

Op deze manier hoopt POW de klimaatverandering meer in de Amerikaanse media te krijgen.

Meer lezen? Het artikel van MO vind je hier.