Respect the dutch mountains

Wie van jullie kent Respect The Mountains nog niet? Deze organisatie zet zich in om het Alpenmassief proper te houden door kuisvoormiddagen te combineren met leuke outdoornamiddagen. De Nederlandse delegatie doet op 30 juni 2013 exact hetzelfde om Nederlands hoogste duin te kuisen. 

Elk jaar bezoeken 100 miljoen toeristen de Europese Alpen en zij laten allemaal hun sporen achter in de vorm van afval. Er is een groeiende behoefte aan directe actie om vuil te verwijderen op deze populaire bestemmingen. Een ‘Envirotrek’, van Respect The Mountains vervult deze behoefte. Een wandeling door de natuur, maar dan met vuilniszakken en grijpers. Wie vindt het meest originele afval?

Naar aanleiding van het vijfjarig jubileum van Respect The Mountains, gaan deze Envirotrek poetsevenementen in vijf Europese landen door. Peak District in het Verenigd Koninkrijk geeft op 16 juni de aftrap, maar ook op andere plaatsen in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, het VK én Nederland kan je gaan opruimen. Zo kunnen de LageLanders (want uiteraard zijn ook de Belgen onder ons welkom) zich op 30 juni gaan uitleven in Schoorl, nabij de hoogste duin van Nederland.

Wat mag je verwachten van de Nederlandse Envirotrek op 30 juni?

  • Een voormiddag vol prachtige wandelingen waarbij de vuilzak in de ene hand en de grijper in de andere hand je een warm gevoel van voldoening geven dat jij het gebied mee proper maakt.
  • Een heerlijke barbecue ’s middags
  • Een ferme prijsuitreiking voor de deelnemers die het meeste afval opruimden (met prijzen van onder andere KEEN Footwear, de Nederlandse sponsor van het evenement.)
  • Een avontuurlijke namiddag naar keuze: mountainbiken, zeekajakken, kompaszoektochten of kickbiken.
  • Een fijne en uiterst milieuvriendelijke ervaring.

Meer informatie? www.respectthemountains.com

Inschrijven? Hierzo!

Een eerste blik op zo’n kuis-/wandel-/buitendag