Home Nieuws Op pad in je ruimtepak

Op pad in je ruimtepak

0

Dit najaar introduceert Peak Performance ruimtetechnologie in haar kledij. Met een isolerend materiaal dat oorspronkelijk voor NASA ontwikkeld was, houdt de “Heli Aero”-Jacket je ruimtelijk warm. 

Deze winter brengt Peak Performance “de meest innovatieve en meest technische jas ooit” op de markt, zo zeggen ze zelf; de Heli Aero jacket. Op zich al mooi materiaal, zo lijkt na een eerste blik, maar het meest speciale is de uitneembare vest.

De jas op zich is een stevige drielaagse met een waterdichtheid van 20.000 milimeter. Een goede jas voor in de winter, dus, maar zo zijn er natuurlijk al veel. Het speciale zit hem in de uitneembare vest. Hierin zijn namelijk lappen Aerotherm in verwerkt: een schuimstof die lijkt op de plaatsvullers in de doos wanneer je elektrische aparatuur koopt, maar met een heel andere bedoeling. Deze stof is namelijk ontwikkeld om astro- kosmo- en andere -nauten danig te isoleren wanneer ze bij ijzige temperaturen hun raampje openzetten. En als NASA er tevreden van is? “Dan gooien wij het in onze nieuwe jas”, moeten ze bij Peak Performance gedacht hebben.

De jas zal op de markt komen voor om en bij de 675 euro. Binnenkort meer informatie op www.peakperformance.se.