Home Nieuws Wandelende tent

Wandelende tent

0

Handig ziet het er allesbehalve uit, maar we geven toe dat het uiterst inventief is. Deze aartslelijke – of bedoelen we “trendy”? – schoenen zijn in een wip of vier uit te plooien tot tent. Stormbestendig? Ach, niet zo, eerder een plaatsbesparend alternatief als festivaltent/regenjas. 

‘The Walking Shelter’, dat is de officiële naam van deze gedrochten. Uiterst modieus wanneer ze aan je voeten hangen, maar een volledige eenpersoonstent wanneer je de stof uiteentrekt.

De tent heeft echter geen enkele bedoeling om als slaapcabine dienst te doen, daarvoor ontbreekt een frame om je van een comfortabele ruimte te voorzien. Enkel bij een plotse regenbui die alles in het water dreigt te doen vallen, kan je de schoenen uitklappen en over je hoofd trekken, terwijl je zelf op de grond gaat zitten en aldus dienst doet als tentframe.

Hoe je de tent nadien ook weer terug in je schoenen krijgt, of wat er mis is met een gemakkelijke regenjas? Vragen die voorlopig onbeantwoord blijven, dus we “vrezen” dat deze tent niet gauw in massaproductie zal worden gebracht.

gespot op http://nothingmajor.com/journal/594-the-walking-shelter-tent-sneakers/ en http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20130805_00681780