Home Featured Met sneeuwschoenen door het Turkse hoogland

Met sneeuwschoenen door het Turkse hoogland

0
Met sneeuwschoenen door het Turkse hoogland

Het Turkse Hoogland brengt eenieder in vervoering. In deze 8-daagse groepsreis verken je het rotslandschap van Cappadocië en trek je op sneeuwschoenen langs het Taurusgebergte. De tocht eindigt op het kruispunt van drie continenten: Istanbul. 

Cappadocië – surrealistisch landschap
Drie miljoen jaar geleden bedekten hevige vulkaanuitbarstingen Cappadocië met een dikke laag tufsteen, een zacht gesteente van lava, as en modder. De tijd boetseert er sindsdien een surrealistisch landschap: regen en wind schaven de tufsteen af terwijl het hardste gesteente zich niet laat wegspoelen. Het resultaat is een eindeloze aaneenschakeling van grillige rotsformaties. In Cappadocië ontdek je rotsen die niet te vatten lijken. Je bezichtigt er rotskerkjes met kleurrijke fresco’s uit de negende eeuw en dorpen op geërodeerde rotsen.

Taurusgebergte – desolate plateaus

Na Cappadocië trek je op sneeuwschoenen naar het Taurusgebergte. Daar zijn berg en dal ’s winters bedekt met een flinke laag sneeuw. Je trekt er over desolate plateaus en je wordt er in de kleine dorpjes hartelijk ontvangen door de plaatselijke bewoners. Vervolgens daal je af naar Istanbul, de bruisende hoofdstad van het Ottomaanse rijk, waar je monumenten zoals het Topkapi-paleis en de Blauwe
Moskee bezoekt.

De afreis vindt plaats op 27 december 2012. Voor 8 dagen betaal je 980 euro. Vluchten, plaatselijke transfers en maaltijden zijn inbegrepen in de prijs, ook het transport van de bagage wordt  voorzien.

Meer info over deze reis vind je hier.