Gore-Tex Transalpine Run
Gore-Tex Transalpine Run 2015, etappe 4 (c) Klaus Fengler

De Gore-Tex Transalpine Run is al elf jaar op rij dé droom van menig trailrunfanaat. Ook in 2016 beloof het weer een ongelooflijke race te worden, met een gloednieuw en zeker niet minder uitdagend parcours.

Om en bij de 300 teams staan in september aan de start van een 247 km lange tocht door de meest ongerepte stukjes van de Dolomieten. Jürgen Kurapkat, deelnemer (voor de 11de keer!) en PR-man van Gore-Tex footwear, gloves en accessoires: “Trailrunners zijn vooral geïnteresseerd in twee aspecten van de race: spannende trails en uitgestrekte en onbedorven stukken natuur. Precies de redenen waarom ik sta te popelen, niet alleen als sponsor, maar ook als deelnemer.”

Ondergetekende gaat eerder voor het tweede: de natuurpracht, en de belevenis. Voor Far Out renden we tien jaar geleden de toen volle 244,27 km mee. Dit jaar opnieuw. Wie weet? We houden je op de hoogte.

Het startschot van de editie van 2016 wordt hoe dan ook gegeven op 4 september aan de voet van de Zugspitze in Duitsland, op de grens met Oostenrijk. Een primeur is de gletsjeroversteek tussen het dopje Mandarfen en Sölden in het Ötztal. Deelnemers leggen in totaal 14973 positieve hoogtemeters af.

De inschrijvingen zijn sinds zaterdag geopend. De Gore-Tex Transalpine Run is een populaire run. Geïnteresseerden: wees er snel bij!

www.transalpine-run.com