Home Lopen Asics wintert in Japan

Asics wintert in Japan

0
Asics wintert in Japan

Het is en voelt nog niet echt winters in België. Maar dat duurt niet lang meer. Voor je het weet zakt de temperatuur, wordt het weer guur en gaat regen over in hagel en sneeuw. Maar ook onder de winters is er altijd baas boven baas. Neem nu Japan, waar hardloopmerk Asics op zoek ging naar zijn roots om de huidige wintercollectie op de gevoelige plaat vast te leggen.

Lake Shikaribetsu

De meest extreme omgeving waar de sporters zijn gefotografeerd, is Lake Shikaribetsu, een groot bevroren meer in het Daisetsu National Park, dat vaak nauwelijks zichtbaar is door de eindeloze sneeuwmassa eromheen. Zelfs in deze ultieme winteromgeving presteren de lopers in de Winter Running collectie. Zonder dikke winterjassen- of truien, waarin je vaak niet vrij en prettig beweegt. Maar door slimme laagjes en stoffen. Zoals Asics’s superlicht Elite Jacket in combinatie met het Elite Singlet, dat je gegarandeerd beschermt tegen de elementen. Leuk detail van het park: er staat een klein origineel iglodorpje naast het meer. 

Lake Biei

Lake Biei staat bekend om haar prachtige blauwe kleur, veroorzaakt door de mengeling van natuurlijke mineralen. De plaatselijke bevolking noemt Lake Biei ‘de Blauwe vijver’. De felblauwe kleur contrasteert met de heldere kleuren van de wintercollectie. Ideaal hier is het Hybride jack met zijn ultralichte, zachte en gevoerde Cocona-inzetten in het voorpand. Het jack reguleert vocht perfect en de split achteraan zorgt helemaal voor optimale ventilatie.

Kamikawa Shrine

Eén van de grootste en mooist bewaarde heiligdommen in Japan is Kamikawa Shrine. Door de ligging op een heuvel kijk je uit over Asahikawa, een stad gelegen in het noorden van Japan, op Hokkaido Island. Een ideale uitvalsbasis om winters hardlopen te combineren met skiën of snowboarden in de meest waanzinnige poeder.