Ezeltjestocht Jura
Ezeltjestocht Jura

Ver van huis of dichtbij in Europa: kinderen willen afwisseling op reis en véél actie, ze houden van beleven en van dingen doen. Specialist in actieve belevingsreizen ZuiDERHuiS bezorgde ons vier inspirerende ideeën voor een actieve gezinsreis.

Op wandelavontuur met de ezeltjes

Ezeltjes zijn het ideale wandelgezelschap voor kinderen. Dieren maken hun motivatie om te wandelen gewoon een stuk groter. Tussen de Vogezen en de Franse Alpen liggen de bergtoppen van de Hoge Jura. Het gebied grenst aan Zwitserland en combineert het beste van beide landen. In zes dagen ontdek je met het hele gezin, kinderen vanaf vier jaar inbegrepen, het natuurpark Hoge Jura. Een ezeltje draagt de bagage, maar kinderen kunnen af en toe ook uitrusten op z’n rug als ze moe zijn. Niet alleen de kids in het gezelschap zijn versteld door de vele watervallen, halfverwilderde paarden en zelfs Amerikaanse bizons. De gezinstocht met ezeltjes in het Italiaanse Umbrië voert langs de betoverende landschappen van het nationaal park Monti Sibillini. De dieren nemen je mee langs eikenbossen, glooiende heuvels en oude bergpaadjes en de kinderen zadelen en verzorgen de ezeltjes zelf. Een unieke ervaring.
www.zuiderhuis.be/de-hoge-jura-gezinstocht-met-ezeltjes-6-dagen
www.zuiderhuis.be/umbrie-zwerftocht-ezeltjes-door-de-monti-sibillini-nieuw

Ontmoeting met de indianen in Ecuador    

Met ZuiDERHuiS Wereldreizen geniet de hele familie in Ecuador van een heel gevarieerde waaier aan activiteiten, terwijl je logeert in gezellige logies met af en toe een zwembad. De focus van deze individuele gezinsreis ligt op de ontmoetingen met de authentieke indianenbevolking en de spectaculaire landschappen. Zo gaan we snorkelen tussen kleurrijke vissen op Isla de La Plata en bezoeken we de indianenmarkt van Otavalo. Ook maak je een kanotocht en ga je een halve dag wandelen rond het kratermeer Cuicocha. Samen gaan we op zoek naar wilde apen, slangen, vogels, dolfijnen en krokodillen. De kers op de taart is een vierdaags verblijf in een gezinsvriendelijke ecolodge in het Amazonewoud met tal van activiteiten.
www.zuiderhuis.be/actieve-gezinsreis-15-18-dagen

Met kinderen fietsen in Denemarken

Deze achtdaagse gezinsfietstocht start en eindigt in de fietsvriendelijke Deense hoofdstad Kopenhagen. De routes zijn kort en veilig en brengen je langs kastelen en de charmante havens aan de kustlijn. Bij dit programma kunnen kinderen vanaf 9 jaar hun eigen fietsje meebrengen, en net zoals bij de meeste van onze andere programma’s kunnen ouders een fietskar huren of een aanhangfiets, kinderfiets of kinderzitje.
www.zuiderhuis.be/noord-seeland-voor-families-8-dagen

Met de kids naar het Hoge Noorden

Op de grens tussen Zweden en Finland, net boven de poolcirkel, ligt het pittoreske Svanstein. Het betoverende sneeuwlandschap is een gigantische speeltuin voor de allerkleinsten. Tijdens een survivaltocht in Lapland leren kinderen spelenderwijs overleven in winterse omstandigheden. Ze bouwen een iglo, en leren ijsvissen en vuur maken. Een spectaculaire sneeuwscootertocht en het geblaf van husky’s doen hun ogen twinkelen van plezier. De kids mennen de dieren niet zelf, maar rijden mee op de hondenslee.
www.zuiderhuis.be/svanstein-lodge-familie-avonturenweek