Nordisk-mummy-shape-sleeping-bag
Nordisk ultralichte mummieslaapzak

Een tent, een slaapzak en een mat en dit alles voor minder dan 1500 gram. Het Deense outdoorbedrijf Nordisk mag zich met recht en rede een koploper noemen als het gaat om lichtgewicht outdoormateriaal. Dit jaar vervolledigt Nordisk zijn ultralichte collectie met een slaapmat.

Menig outdoorliefhebber wikt goed af welke spullen hij wel en niet zal meenemen tijdens een wandeling, trekking of fietstocht. Om een tent, slaapmat en slaapzak kan je niet heen als je onderweg wil kamperen. Maar dankzij Nordisk pak je met de Telemark 1 ULW tent, de Oscar +10° slaapzak en de Grip 2.5 mat maar 1500 gram in. Deze drie voorwerpen passen zelfs in een gemiddelde 20 liter rugzak.

Nordisk-2.5-cm-selfinflatable-mat

Lichtgewicht kampeercollectie

Met de lichtgewicht Grip 2.5-slaapmat vervolledigt het Deense outdoorbedrijf zijn lichtgewicht collectie. Deze laatste werd voor het eerst voorgesteld in 2012 met de revolutionaire en awardwinnende Telemark-tenten. In 2014 werd de collectie uitgebreid met de lichtgewicht slaapzak Oscar. In 2015 werd het gewicht van de Oscar +10 verder geoptimaliseerd tot amper 380 gram en nu introduceert Nordisk een collectie lichtgewicht matten. Eén daarvan, de Grip 2.5, die gevormd is naar het lichaam, weegt amper 340 gram.

Het geheim van Nordisk

Het geheim achter het ultra lage gewicht is een combinatie van nieuwe technische materialen en innovatief design waarbij werd afgezien van alle onnodige gewicht. Zo is de Telemark tent bijvoorbeeld gemaakt van een revolutionair dunne maar zeer sterke 10D stof en uitgerust met tentstokken uit carbon en titanium haringen. Het gewicht van de Oscar +10° slaapzak is geoptimaliseerd door minder vulling in de rug te voorzien, aangezien het lichaam reeds wordt geïsoleerd door de mat. Bij de Grip 2.5 mat heeft Nordisk extra gewicht letterlijk afgesneden dankzij de geperforeerde zones en de speciale vorm die het lichaam volgt.

Klein pakformaat

De drie lichtgewicht producten hebben eveneens smalle pakformaten, ongeveer de grootte van een thermoskan elk, en dus kun je zowel de tent als de slaapzak en het matje in een gemiddelde rugzak van 20 liter opbergen.

www.nordisk.eu

nordisk-telemark-tent