Home Anders Outdoor Mount Expo Klim- en Bergsportbeurs op zaterdag 5 maart in Sint-Niklaas!

Mount Expo Klim- en Bergsportbeurs op zaterdag 5 maart in Sint-Niklaas!

0
Mount Expo Klim- en Bergsportbeurs op zaterdag 5 maart in Sint-Niklaas!
Mount Expo Sint-Niklaas op zaterdag 5 maart 2016

Zaterdag 5 maart 2016 vindt in evenementenhal ’t Bauhuis in Sint-Niklaas Mount Expo plaats. Dit is de enige klim- en bergsportbeurs in ons land. Niet alleen ervaren klimmers en bergsportbeoefenaars, maar ook wie gewoon graag wil kennismaken met bergwandelen, bergbeklimmen, indoor- of muurklimmen, rotsklimmen, cayoning of winterbergsport is hier aan het enige juiste adres.

Tijdens Mount Expo klim- en bergsportbeurs kan je de verschillende sporttakken die de Klim- en Bergsportfederatie, kortweg de KBF, ondersteunt, begeleidt en promoot van dichtbij leren kennen in het paviljoen van de KBF, op de stands van de vele exposanten of door in het berghutcafé een praatje te slaan.

Far Out is aanwezig op de beurs met een stand. Breng ons dus zeker een bezoekje en hou de komende week ook onze Facebook-pagina en website in de gaten. We geven op de beurs namelijk 6 drinkbussen van Klean Kanteen en 3 strandstoelen van Petzl weg. Hoe je naar een van die prijzen kan meedingen, lees je snel.

KBF-bergwandelen

Het KBF-paviljoen

Hou je van een stevige bergwandeling, alleen, of met het hele gezin? Droom je ervan om een besneeuwde bergtop te beklimmen? Wil je graag starten met muurklimmen of kennismaken met de rotsen? Ben je een echte waterrat of hou je meer van de sneeuwkoude? Dan komen we je graag tegen in het KBF-paviljoen, waar enthousiaste begeleiders van de KBF al je vragen met plezier beantwoorden. Meer informatie over de Federatie vind je alvast op www.klimenbergsportfederatie.be.

Vele exposanten

Verder ontdek je op meer dan 1400 vierkante meter verschillende bergsportmerken, -winkels, en andere organisaties verwant aan de klim- en bergsport. Kuier langs de verschillende stands en laat je verrassen door onze exposanten. De groene buitenruimte van ‘t Bauhuis wordt trouwens omgetoverd tot een tentenplein, waar je de laatste nieuwe kampeer- en trekkingtenten kan uitproberen.

Tips voor wildkamperen. Wildkamperen gevaarlijk?

Boulderwand

Uiteraard is er geen klim- en bergsportbeurs compleet zonder een klimwand! Groot en klein kunnen de uitdagende routes op de boulderwand uitproberen. Je wordt beveiligd door stevige valmatten rondom de klimmuur. Geen klimschoenen op zak? Geen probleem, dankzij klimzaal Biover kun je ter plaatse een paar lenen.

Berghutcafé

In het berghutcafé kan je terecht voor een deugddoende verfrissing aan democratische prijzen. Het berghutcafé wordt uitgebaat door de sympathieke vrijwilligers van bergsportclub VBW (Vlaamse Bergsport Waasland vzw). De coverband Leezigrien zorgt voor extra sfeer met live muziek!

KBF-canyoning

Lezingen en workshops

Verder is er gezorgd voor een uitgebreid programma aan lezingen en workshops. Het podium is vrij toegankelijk en daar vinden de volgende lezingen plaats:

Wie een workshop wil volgen, dient zich vooraf in te schrijven via isabeau@kbfvzw.be. Dit programma ziet eruit als volgt:

*onder voorbehoud van wijzigingen

Mount Expo Sint-Niklaas op zaterdag 5 maart 2016

Plaats van afspraak

Zaterdag 5 maart 2016 tussen 11 en 17 uur in Evenementenhal ’t Bauhuis, Slachthuisstraat 60, 9100 Sint Niklaas. www.mountexpo.be

Tickets

Prijzen: volwassene: € 3, kinderen <16 jaar: gratis
Je betaalt de toegangsprijs ter plaatse aan de kassa. KBF-leden Leden van de Klim- en Bergsportfederatie hebben gratis toegang tot Mount Expo. Je lidkaart voor 2016 geldt als toegangsbewijs.