In de kijker Quechua outdoormateriaal
In de kijker Quechua outdoormateriaal

De Quechua is een volk van Zuid-Amerikaanse indianen die grote gebieden van Bolivia, Peru en Ecuador bewonen. Zij waren een van de eerste volkeren die door hun buren, de Inca’s, werden ingelijfd. De Quechua migreerden vanuit hun oorspronkelijke leefgebied zowel in noordelijke richtingen over de bergen van de Andes, als naar het Amazonegebied en waren een bron van inspiratie voor Decathlon’s gelijknamige huismerk met Quechua outdoormateriaal.

Quechua is Decathlon’s huismerk voor alles wat met bergsporten, hiken en kamperen te maken heeft. Quechua outdoormateriaal is een gamma betaalbare en innovatieve kwaliteitsproducten voor alles wat met buitenavontuur en bergsport te maken heeft.

Quechua’s uitvalsbasis met zicht op de Mont Blanc

Met een uitvalsbasis aan de voet van de Mont Blanc ontwikkelt Quechua outdoormateriaal ter plaatse, om ze meteen in de praktijk te testen in de habitat van wandelaars en doorwinterde bergsportliefhebbers. Quechua legt hierbij de nadruk op innovatieve producten aan democratische prijzen op een duurzame manier vervaardigd. De bergen zijn een prima speelterrein voor sport en experiment. Net daarom zet Quechua zich in om een werkbare manier te vinden om het milieu te beschermen door specifiek aandacht te geven aan onze impact op de natuur.

Op tocht met Quechua outdoormateriaal

Met Quechua door het land van de Quechua? Kijk dan voor je aan je tocht begint, misschien even naar volgende producten.

  • Je tocht vat je aan op de Forclaz 600, een waterdichte trekkingschoen, ontworpen voor meerdaagse trektochten door de bergen, ongeacht het weer en over eender welk technisch terrein.
  • Loopt de dag ten einde dan haal je de Quickhiker Ultralight tevoorschijn. Deze tent is erg licht (minder dan twee kilogram) en compact, geschikt voor twee personen. Supersnel opgezet en weer afgebroken is de Quickhiker Ultralight een prima slaapplaats op je trail.
  • Lekker warm blijf je gegarandeerd met deze 1200 gram lichte en compacte donsslaapzak Forclaz UltraLight. Het mummiemodel is ontworpen voor slapen bij temperaturen rond het vriespunt. De limiettemperatuur is -5° C.
  • Al je benodigde spullen stop je handig weg in de Symbum Access-rugzak. Deze versie richt zich specifiek op de lichaamsbouw van sportieve dames en is uitstekend geschikt voor lange wandeldagen en intensief gebruik. 50 + 10 liter, daar kun je al wat materiaal in kwijt.

Zo, nu staat je nu nog in de weg om een heerlijke tocht doorheen de Andes te beleven, op zoek naar de ziel van de Quechua.

www.decathlon.be