Avontuurlijke vakantie met kinderen - junior ranger in de VS
Avontuurlijke vakantie met kinderen - junior ranger in de VS

Een avontuurlijke vakantie met kinderen is echt onvergetelijk. Uiteraard zijn er vele plekken die tot de verbeelding spreken. Wat gaat het worden? Paardrijden in IJsland, Junior ranger worden in de VS, door de regenwouden van Maleisië trekken of Tarzan spelen in Costa Rica?

4 x een avontuurlijke vakantie met kinderen

Paardrijden in IJsland

Het IJslands paard werd duizend jaar geleden door de Vikingen ingevoerd en sindsdien zonder invloed van buitenaf gefokt. Voor kinderen is het een unieke ervaring om de maffe natuur van het eiland te ontdekken vanaf de rug van een paard. Boeken kan via reisorganisaties hier of via een lokale operator, zoals Extreme Island. Begin juli gaat de zon er nooit volledig onder. Zeker dan is het prachtig om een ritje te maken door de lavavelden. Krijg je last van zadelpijn? Spring dan op een boot en ga walvissen, dolfijnen en papegaaienduikers spotten.

Junior Ranger in de VS

Er valt het een en ander te zeggen over Amerikanen, maar nationale parken beheren, doen ze als de besten. Mythische plekken als Bryce Canyon, Zion National Park, Yosemite… je kan er overal kamperen, middenin de natuur. Wel opletten voor beren! Alle nationale parken bieden een junior ranger program, met boekjes waarin kinderen verschillende zoek- en tekenopdrachten rond het park in kunnen oplossen. Wanneer alle opdrachten zijn uitgevoerd, zet een echte ranger zijn handtekening in het boekje en krijgen de kinderen een sjieke ranger badge.

Door het regenwoud van Maleisië

Het veilige Maleisië is heel geschikt voor een rondreis met kinderen. Nadat je bent gaan snorkelen op een van de tropische eilanden – zoek Nemo! – kan je doortrekken naar Taman Negara, een van ‘s werelds oudste regenwouden. Je vaart er de rivier af in een houten boomstambootje en gaat piepen in grotten waar vleermuizen en kikkers leven. Hoogtepunt is de canopy tour, een houten hangbrug hoog tussen de bomen. Wie het nog ongerepter zoekt, kan door vliegen naar het eiland Borneo, waar orang-oetans in het wild leven.

Als Tarzan in Costa Rica

Vulkanen, bergen, regenwouden, parelwitte stranden… in Costa Rica heb je het allemaal. Bovendien komen de dieren- en plantenwereld van Noord-, Zuid-, en Centraal-Amerika er samen, wat betekent dat je tijdens je reis vele exotische dieren tegenkomt, zoals kleurrijke kikkers, wasberen, apen, miereneters en kaaimannen. Voor kinderen is de natuur van Costa Rica één grote speeltuin en het aanbodactiviteiten eindeloos. Paardrijden langs het strand, snorkelen in de Stille Oceaan, raften op de Rio Pacuare, aan een touw door de jungle zeilen, canyoning… Begin maar al te sparen.

Een mini-vakantie thuis kan natuurlijk ook. Ideeën te over in het artikel ‘Avontuur met kinderen 18 tips’.