Kinderavontuur - slapen in de natuur
Kinderavontuur - slapen in de natuur

Met kinderen gaat er niets boven een nachtje slapen in de natuur. Met de tent op stap gaan is leuk, maar wat dacht je van een boomhut, oude trein of een grot?

  1. Boomhut aan de waterkant

Op de camping van de Lilse Bergen ben je welkom met een eigen tent of caravan, maar nog veel leuker is het om er een tipi, woonwagen, watertent of trekkershut te huren. De watertent staat opgesteld aan de rand van de uitgestrekte zwemvijver, zodat je de dag meteen met een frisse plons kan beginnen. www.delilsebergen.be

  1. Slapen in een oude trein

In Racour bij Landen werden een oud stationsgebouw en twee oude treinstellen omgebouwd tot vakantiewoningen. De bijhorende barak, die spoorwegarbeiders vroeger gebruikten om hun spullen op te bergen, is vandaag ingericht als tweepersoonstrekkershut. De oude spoorlijn zelf werd heraangelegd als fietspad, dat aansluit op het Hagelandse wandel- en fietsroutenetwerk. www.stationracour.be

  1. ‘k Zag twee beren

Wie de Grotten Van Han bezoekt, kan daar een bezoek aan het aanpalende wildpark aankoppelen. Of nog beter: overnachten in de pelsjagershut. Wanneer alle bezoekers naar huis zijn, heb je vanuit die blokhut zicht op de twee bruine beren uit het park. www.grotte-de-han.be

  1. Tentje in de Kempen

In het Kempense recreatiedomein De Hoge Rielen, waar duizenden scoutsleiders iedere herfst samenkomen om het nieuwe werkjaar te starten, mogen ook individuen hun tentje opslaan. De trekkersgrond ligt er vlakbij een zwemvijver. Wie een echt bed verkiest, kan terecht bij het recent gebouwde Hostel Wadi. De binnenwand van dit cirkelvormige gebouw bestaat volledig uit glas, de buitenzijde is afgewerkt met houten balkjes en een groendak, waardoor het gebouw helemaal opgaat in de omgeving. www.dehogerielen.be

Maak ook deze avontuurlijke uitstappen met kinderen in België.