Home Lees Far Out Online 2016 Foto: boomklimmen tot 122 meter

Foto: boomklimmen tot 122 meter

0
Foto: boomklimmen tot 122 meter
Boomklimmen tot 122 meter hoogte © Keith Ladzinski, Red Bull Content Pool

Redwoods zijn gigantische bomen die vroeger op het hele noordelijke halfrond voorkwamen. Vandaag tref je ze vooral aan in Californië. Hoewel de Sequoia bij ons eerder een belletje doet rinkelen, is zijn soortgenoot Coast Redwood de grootste en snelst groeiende boom ter wereld. Sommige exemplaren kunnen tot 122 meter hoog worden. Een uitdaging om in te boomklimmen die Chris Sharma graag aannam. In samenwerking met de Universiteit van California organiseerde de klimmer een expeditie om samples te verzamelen uit de boomkruin van een 700 jaar oude en 77 meter hoge gigant. Drie dagen lang bestudeerde hij zijn klimroute, waarbij hij pas na 50 meter schors de eerste takken tegenkwam.

© Keith Ladzinski / Red Bull Content Pool