Home Fietsen Fietssystemen voor kinderen getest. De kroost kan mee!

Fietssystemen voor kinderen getest. De kroost kan mee!

0
Fietssystemen voor kinderen getest. De kroost kan mee!
Fietssystemen voor kinderen

Voor een korte uitstap op de fiets heb je genoeg aan een kinderzit. Wie lang op fietsreis wil gaan, heeft echter nood aan iets dat comfortabeler is, flexibeler en op een of andere manier ook ruimte laat voor bagage. Annelies en Björn maakten met het hele gezin een fietsreis door Europa en hebben voor vertrek vier fietssystemen voor kinderen uitgetest.

Vier fietssystemen voor kinderen getest

Fietssystemen voor kinderen
Fietssystemen voor kinderen: Pino Hase
Pino Hase-tandem

“Deze combinatie van een gewone fiets met een ligfiets vonden we iets veiliger dan wanneer de kinderen met een eigen fiets zouden rijden. Met deze tandem kunnen we bovendien het tempo zelf bepalen en zo iets meer afstand afleggen. Ook leuk is dat je met je hoofden dicht tegen elkaar zit, waardoor je goed met elkaar kan praten. We hopen op die manier tijdens het fietsen wat les te kunnen geven.”

 

Fietssystemen voor kinderen: de gewone tandem
Fietssystemen voor kinderen: de gewone tandem
Gewone tandem

“Het nadeel van dit systeem is dat je moet investeren in een tandem die geschikt is voor kinderen, maar die groeien er op termijn weer uit. Een gewone tandem is ook langer, wat nadelig kan zijn als je stukken wil afleggen met het openbaar vervoer.”

Fietssystemen voor kinderen: Weehoo
Fietssystemen voor kinderen: Weehoo
Weehoo

“Hoewel sommige gezinnen dit aanhangfietsje gebruiken voor verre reizen, betwijfel ik of het systeem robuust genoeg is om een jaar te gaan toeren. De kinderen zitten achter jou, waardoor je minder kan praten en uit ervaring weet ik dat ze op een Weehoo minder geneigd zijn om mee te trappen. Maar… deze oplossing is wel een pak goedkoper dan de fietsen die we nu hebben.”

Fietssystemen voor kinderen: Follow Me
Fietssystemen voor kinderen: Follow Me
Follow-me

“Dit is een koppelstuk om de fiets van je kind achter de jouwe te koppelen. Voordeel is dat je de fietsen kan ontkoppelen zodat kinderen soms ook alleen kunnen fietsen. De Follow-me lijkt me eerder geschikt voor kinderen die wel graag willen fietsen, maar de afstand nog niet helemaal kunnen afleggen. Of bij gevaarlijke punten, om de kinderen even aan te koppelen. Ik denk dat onze koters er al iets te groot voor zijn.”