Home Anders Outdoor National Geographic fotowedstrijd: nog 3 dagen te gaan!

National Geographic fotowedstrijd: nog 3 dagen te gaan!

0
National Geographic fotowedstrijd: nog 3 dagen te gaan!
Inzending National Geographic fotowedstrijd 'Edge of the World' door Frederica Violin

Nog 3 dagen te gaan voor gegadigden om hun allerbeste reisfoto in te sturen voor de beroemde National Geographic fotowedstrijd ‘Travel Photographer of the Year 2016’. Een pro hoeven ze hiervoor niet te zijn, want de wedstrijd staat open voor zowel professionele fotografen als amateurs. Er zijn drie categorieën: natuur, steden en mensen.

Vorig jaar waren er maar liefst 13 000 inzendingen. De prijswinnaar van de National Geographic fotowedstrijd 2015 (een amateurfotograaf uit Australië) ging met 10 000 dollar aan prijzengeld en een reis naar Washington DC aan de haal. Dit jaar gaat de Grand Prize-winnaar heel wat avontuurlijker op reis. Hij of zij wint namelijk een zevendaagse sneeuwsafari voor twee personen in Canada. Overnachten in een exclusieve lodge, witte walvissen en ijsberen spotten vanuit een vliegtuig, wegdromen onder de aurora borealis, zwemmen met  witte walvissen in de baai (echt!), trekken in de Arctische toendra… Op zijn zachts gezegd een droom… En dan is er de titel ‘Travel Photographer of The Year 2016’ natuurlijk, die neemt niemand je ooit af.

National Geographic fotowedstrijd & TPOTY

Alle huidige inzendingen kan je op de website van National Geographic bekijken. Zo weten de winnaars-in-spe tenminste waartegen ze opgewassen zijn. Gegadigden hebben nog tijd tot vrijdag aanstaande 27 mei 12pm EDT (dat is 18 uur ’s avonds bij ons) om hun inzending in te sturen in de categorie natuur, stad of mens. Een van onze Far Out fotografen stond al te trappelen, maar België staat vooralsnog niet in de ‘Who May Enter’-landenlijst. Bezit je toevallig een Frans, Duits, Spaans, Italiaans of een ander paspoort uit de lijst met 19 landen, dan kan het wel.

Maar ook als je niet meedoet, is een bezoekje aan de site de moeite waard. Al is het maar om je ogen de kost te geven en inspiratie op te doen voor je volgende trip. Minder prestigieus, maar met even mooie inzendingen is de Engelse Travel Photographer of the Year-wedstrijd TPOTY. Hier mag iedereen aan meedoen. De sluitingsdatum is bovendien nog wat verder weg: 1 oktober 2016.