Home Anders Outdoor Avonturenweekend aan de voet van de Eiger

Avonturenweekend aan de voet van de Eiger

0
Avonturenweekend aan de voet van de Eiger
Avonturenweekend aan de voet van de Eiger (c) Ian Momsen

Wie nog een ticket wil bemachtigen voor het Mountain Festival van The North Face moet snel zijn. De early bird-tickets zijn ondertussen uitverkocht, maar voor € 150 kan je van 16 tot 18 september nog steeds mee. Drie dagen offline voor een avonturenweekend aan de voet van de Eiger? Hardlopen over bergtrails en in de voetsporen van een professionele klimmer rotswanden overwinnen? Leren buitenkoken? ’s Avonds een filmpje kijken op groot scherm onder een overweldigende sterrenhemel? Komt allemaal aan bod.

The North Face organiseert regelmatig en is ook sponsor van een scala aan outdoorevenementen. Dit avonturenweekend in Lauterbrunnen dompelt je in drie dagen onder in diverse outdooractiviteiten en het leven middenin een adembenemende natuur.

Avonturenweekend aan de voet van de Eiger

Het Mountain Festival avonturenweekend is geschikt voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden. Met zowel eenvoudige tot zeer uitdagende activiteiten: hikes, trailruns en beklimmingen. Stuk voor stuk geleid door het professionele atletenteam van The North Face. Ervaren berggidsen en atleten geven diverse basecamp-workshops en presentaties. Je luistert naar inspirerende verhalen over expedities en geniet van prachtige outdoorfilms en avontuurlijke fotografie.

Verder leer je hoe je de ideale uitrusting voor een expeditie samenstelt. De echt moedige en onverschrokken deelnemers krijgen de kans om paragliden en raften uit te proberen en de top van de Eiger te beklimmen samen met een van de atleten uit het The North Face-team. Kortom: een avontuur om nooit te vergeten.

‘s Avonds eten en dansen festivalgangers onder de sterren met live muziek, buitenbioscopen en verse lokale gerechten in een halfronde banketzaal. Net als op elk goed festival is er ook de mogelijkheid je volledig te laten verwennen: pak je rust en herstel in de spa in het bos, waar bovendien diverse ontspannende activiteiten plaatsvinden.

Praktisch

Een Mountain Festival-ticket voor het avonturenweekend kost € 149 (+ € 8,64 boekingfee) en omvat*:

  • hikes, trailruns en beklimmingen onder leiding van berggidsen en The North Face-atleten, onder wie Jezz Brag, Fernanda Maciel, James Pearson en Tamara Lunger;
  • alle maaltijden van het diner op vrijdagavond tot en met het ontbijt op zondag, geserveerd in een halfronde banketzaal;
  • basecampworkshops en -presentaties over onder meer koken tijdens expedities en voeding*;
  • toegang tot alle spa-faciliteiten*;
  • avondentertainment, waaronder live muziek en een buitenbioscoop*;
  • een campingplek, inclusief gebruik van alle faciliteiten ter plaatse.

Vergeet je eigen tent en slaapgerief niet!

Naar Lauterbrunnen reizen kan met de trein (8 à 10 uur) of met de auto (7,5 uur rijden). Vliegen kan via Bern (62 km), Zürich (144 km) of Basel (166 km).

* Meer details op de website

www.thenorthface.eu/mountain-festival