Avonturenparken in Luxemburg: via ferrata, hang- en aapbruggen

Avonturenparken in Luxemburg - Semois Aventure, Bouillon
Avonturenparken in Luxemburg - Semois Aventure, Bouillon

Een boomparcours, tokkelbaan, wildpark, natuurwandelingen… Tegenwoordig willen we allemaal een stevige portie avontuur als we op vakantie zijn in het buitenland. Wat we nog te vaak over het hoofd zien, is dat we al deze activiteiten ook voorgeschoteld krijgen in onze eigen achtertuin: Wallonië. Hier de avonturenparken in Luxemburg.

Avonturenparken in Luxemburg (de Belgische provincie)

1. Semois Aventure, Bouillon

Via ferrata, hang- en aapbruggen in een boomtoppenparcours, zip line, abseilen, deathride, boogschieten, wandelen, paardrijden, een afdaling van de Semois per kajak of op een zelfgebouwd vlot… Ook bij Semois Aventure aan outdooractiviteiten geen gebrek. Je kan hier voor een enkele activiteit, een halve dag of ene dag komen, maar ook weekends en minitrips boeken met ene groep vrienden of het hele gezin.

Open: alle dagen in de zomervakantie, weekens, feestdagen en schoolvakanties in de periode april-oktober. Het avonturenpark is gesloten van december tot februari (kinderboerderij blijft open).
Prijzen: vanaf € 10 per activiteit en vanaf € 30 voor een ½-dagpas.
www.semois-aventure.com

Avonturenparken in Wallonië - Durbuy Adventure, Durbuy
Avonturenparken in Wallonië – Durbuy Adventure, Durbuy

2. Durbuy Adventure, Durbuy

Durbuy Adventure is het grootste van de avonturenparken in Wallonië. Hier is zowat alles mogelijk, van rotsklimmen tot kanoën, speleo, via ferrata, boogschieten, paintballen, fietsen, vlotten bouwen, paardrijden… En een boomtoppenparcours volgen of je wagen aan de deathride dus, waarbij je van een top van 40 m hoog springt om vervolgen 100 m met een touw naar beneden te glijden. Sensatie verzekerd!

Open: alle dagen van april tot oktober. Van november tot maart open in de weekends en tijdens de schoolvakanties (kajakverhuur is wel gesloten). Andere dagen op afspraak vanaf 20 personen.
Prijzen: boomtoppenparcours € 5 voor kinderen >0,80m en <1,20m, vanaf € 15 >1,20m en < 1,40m, vanaf € 25 > 1,40m. Extra voor deathride, kajak en MTB. Online 5% korting.
www.durbuyadventures.be

Avonturenparken in Wallonië - Avenature, Vielsalm
Avonturenparken in Wallonië – Avenature, Vielsalm

3. Avenature, Vielsalm

Een van de meer veelzijdige avonturenparken in Luxemburg, maar wel enkele op afspraak. Het touwenparcours van Avenature bestaat uit verschillende uitdagende touwbruggen, katrolbanen en op het einde een grote kabelbaan naar beneden. Op het domein staan ook klimbomen. Verder is er nog een rappel en een activiteit kratstapelen. Avenature organiseert ook kajak-, GPS- en MTB-tochten, initiaties boog- en karabijnschieten, een zintuigentocht, schattenjacht of voor groepen vanaf 10 personen een complete outdoordag.

Open: op afspraak.
Prijzen: vanaf € 20 voor het avonturenpark.
www.avenature.be

(c) Cap Nature


4. Cap Nature, Bertrix

Verscholen in een authentieke groene omgeving in het hart van de Ardennen ligt de Morépire-site, een ondergrondse leisteengroeve omringd door prachtige natuur. Hier kun je in Cap Nature het adrenalineparcours volgen tussen de bomen. Op dit programma staan 22 verschillende attracties tussen 4 en 15 meter hoog. Apen- en indianenbruggen, sprongen en uiteraard kabelbanen. In de galerijen en vroeger ontginningskamers kun je ook op ‘schattenjacht’. Dit spel duurt ongeveer 2,5 uur en wordt op een diepte van 25 meter gespeeld.

Open: op afspraak.
Prijzen: afhankelijk van de activiteit, € 25 voor het adrenalineparcours.
www.capnature.be

Avonturenparken elders in Wallonië? Ga op verkenning: