Avonturenparken in Luik - Forestia, Theux
Avonturenparken in Luik - Forestia, Theux

Een boomparcours, tokkelbaan, wildpark, natuurwandelingen… Tegenwoordig willen we allemaal een stevige portie avontuur als we op vakantie zijn in het buitenland. Wat we echter nog te vaak over het hoofd zien, is dat we al deze activiteiten ook voorgeschoteld krijgen in onze eigen achtertuin: Wallonië. Hier de twee avonturenparken in Luik.

Avonturenparken in Luik

1. Forestia, Theux

In het hart van een bos, aan de rand van de Hoge Venen nodigt dit dierenpark je uit. Vooreerst om kennis te maken met dieren die leven in ons klimaat of hier ooit – en in dit park nog steeds gedeeltelijk – in het wild rondlopen. En uiteraard ook voor het avonturenparcours. Het park is toegankelijk voor kinderen vanaf 4 jaar en telt negen parcoursen. Zo zijn er in totaal meer dan 100 obstakels in de bomen voor groot en klein, sportief of niet. Alsook een gigantische tokkelbaan van 120 m lang.

Nog een tip: check met kinderen zeker wanneer je de wolven mag voeren. Toch een ervaring om nooit te vergeten!

Open: het hele jaar door open. Van midden november tot midden maart wel gesloten op maandag en dinsdag, behalve tijdens de schoolvakanties.
Prijzen: vanaf €10 voor kinderen vanaf 3 j., vanaf €15,50 voor volwassenen. Korting voor groepen en studenten. Jaarkaarten zijn er al vanaf €19,50 voor kinderen tussen 3 en 7 jaar en €30,50 voor volwassenen.
www.forestia.be

Avonturenparken in Wallonië - The Outsider Ardennes-The Rock, Comblain-la-Tour
Avonturenparken in Wallonië – The Outsider Ardennes-The Rock, Comblain-la-Tour

2. The Outsider Ardennes / The Rock, Comblain-la-Tour

The Rock nodigt individuen of groepen van minder dan 10 personen zonder reservatie uit in de steengroeve van Comblain-la-Tour voor tal van activiteiten, waaronder ‘de Adrenaline’, een aaneenschakeling van uitdagende proeven in de 5 ha grote steengroeve. We vinden er: een rappel, een indiobrug van 67 meter, een speleobox, een wankele plankjesbrug net als een freejump van de rotsen.

Ook goed om weten: voor groepen vanaf 10 personen organiseert The Outsider een volledig programma outdoor activiteiten op diverse unieke locaties.

Open: in de weekends van maart tot september en tijdens de paas- en zomervakantie. Andere dagen mits afspraak voor groepen vanaf 10 personen.
Prijzen: € 25 per persoon (12+).
www.theoutsiderardennes.be

Avonturenparken elders in Wallonië? Ga op verkenning: