Avonturenparken in Namen - Dinant Evasion, Dinant
Avonturenparken in Namen - Dinant Evasion, Dinant

Een boomparcours, tokkelbaan, wildpark, wandelingen in de natuur… Tegenwoordig willen we allemaal een stevige portie avontuur. Zeker als we op vakantie zijn in het buitenland. Wat we nog te vaak over het hoofd zien, is dat we al deze activiteiten ook voorgeschoteld krijgen in onze eigen achtertuin: Wallonië. Hier de twee avonturenparken in Namen.

Avonturenparken in Namen

1. Dinant Évasion, Dinant

Op het programma van Dinant Évasion staan velerlei avonturen. Ofwel kies je voor avontuurlijke activiteiten zoals boswandelingen en mountainbiken. Anderzijds zijn er zwevende bruggen, een kabelbaan, een deathride en meer. Nog niet zo heel lang geleden openden enkele nieuwe activiteiten. Waaronder een spiderdraad van 50 meter recht naar beneden. Alsook een slinger boven een kloof van 60 meter. Het domein zelf is genesteld in een oude zandsteengroeve. Het is maar liefst 18 ha groot. Er zijn tevens speelvelden voor paintball of een lasergame.

Open: het hele jaar door open. Reserveren aangeraden. Groepen vanaf 10 personen kunnen hun eigen programma en starttijd kiezen. Voor de avonturenparcoursen geldt wel een minimumleeftijd van 8 jaar.
Prijzen: variërend tussen €23 – €39. Dit afhankelijk van leeftijd en challenge. Een aantal activiteiten is optioneel. Voor de deathride bijvoorbeeld betaal je in combinatie met een challenge €8 extra.
www.dinant-evasion.be

Avonturenparken in Namen - Agimont Adventure, Agimont
Avonturenparken in Namen – Agimont Adventure, Agimont

2. Agimont Adventure, Agimont

Een historisch bezoek combineren met natuur en sport? Dat kan in Agimont. Hier vind je een fantastisch avonturenparcours in de bomen. Op het domein van het kasteel kan je tevens paintballen en airsoften. Of gewoon heerlijk rondwandelen in het 100 ha groot Ardens bos. Het avonturengedeelte telt 200 bruggen. Dit verdeeld over zes parcoursen van verschillende moeilijkheidsgraad. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Het zwaarste parcours eindigt met een deathride.

Open: weekends, feestdagen en schoolvakanties. Het hele jaar door open mits afspraak voor groepen vanaf 10 personen.
Prijzen: vanaf €15. Reducties via de website.
www.agimont.be

Nog enkele historische wist-je-datjes? De graaf en gravin van Parijs kregen het kasteel in 1931 als huwelijkscadeau. Maar reeds in 1939, aan de vooravond van WO II kwam het leeg te staan. Pas in 1951 werd het omgevormd tot een vakantiecentrum. De paintballactiviteit vindt al 20 jaar plaats in het 200 jaar oude, verlaten dorp. De deathride vertrekt van een 45 meter hoge muur gebouwd door Keizer Karel. Het later gebouwde tunnelcomplex is van Napoleon.

Kortom: avontuur in een historische omgeving!

Avonturenparken elders in Wallonië? Ga op verkenning: