Avonturenpark in Waals-Brabant - Aventure Parc, Waver
Avonturenpark in Vaams-Brabant - Aventure Parc, Waver

ook

Een boomparcours, tokkelbaan, wildpark, wandelingen in de natuur… Tegenwoordig willen we allemaal een stevige portie avontuur. Zeker als we op vakantie zijn in het buitenland. Wat we nog te vaak over het hoofd zien, is dat we al deze activiteiten ook voorgeschoteld krijgen in onze eigen achtertuin: Wallonië. Hier hét avonturenpark in Waals-Brabant.

Avonturenpark in Waals-Brabant

Aventure Parc, Waver

Op minder dan 30 km van Brussel is dit avonturenpark in Waals-Brabant waarschijnlijk een van de meest nabijgelegen in Wallonië. En meteen ook een van de grootste. Het telt 22 acrobatische parcours en niet minder dan 170 spelen, waaronder een bungeejump van 20 meter, het grootste avonturenparcours van Europa op een hoogte van 11 meter, een katapult die je 17 m de lucht inschiet, een nettenparcours. En nog veel meer.

De parcours zijn ingedeeld naar leeftijd. De kleur van de parcoursen duidt de moeilijkheid graad aan. Ben je niet zeker? Begin dan met het makkelijkste traject en ga daarna door op de andere parcoursen. Vanaf 10 jaar zijn alle parcoursen toegankelijk.

Veiligheid boven alles

Ter plekke krijg je een overall om aan te doen. Dit is voor je veiligheid. Overalls zien er misschien niet zo flashy uit, maar ze hebben geen rare ritsen, knopen etc. die ergens achter kunnen blijven haken. Qua schoeisel zijn sport- of loopschoenen ideaal. Aventure Parc werkt met een levenslijnsysteem, dat bestaat uit veiligheidskabels en katrollen. Hierdoor hoef je je niet telkens los en weer vast te klikken met sluithaken. Je blijft de hele tijd met de kabel verbonden.

Er is ook een cafetaria. U mag ook zelf een picknick meebrengen, op voorwaarde dat u drankjes aan de bar koopt.

Open: weekends, feestdagen en schoolvakanties vanaf maart tot november. Het hele jaar door open op afspraak voor groepen vanaf 10 personen. Reserveren is niet verplicht, maar wel aangeraden.
Prijzen: voor alleen de bomenparcoursen betalen kinderen van 4 jaar €5, 5 en 6-jarigen €21, 7 tot 9-jarigen €25 en tieners en volwassenen €29. De fly line, het trio forest, space en jungle jumps, en de bungee sprong zijn optioneel. Prijzen van €45 tot €75, inclusief bomenparcoursen. Voor verjaardagen, vrijgezellen en groepen zijn er speciale formules
www.aventureparc.be

Avonturenparken elders in Wallonië? Ga op verkenning: