Eroica Limburg een unieke retro-toertocht

Wielerbelevingsevenement voor de hele familie in Valkenburg van 1 - 3 juli 2016

0
35
Eroica Limburg
Eroica Limburg

Eroica Limburg (NL) is een wielerbelevingsevenement voor de hele familie in Valkenburg. Belangrijk om te weten is dat het niet alleen wielrennen is wat de klok slaat. Het evenement duurt drie dagen, van 1 tot 3 juli 2016.

Zondag 3 juli 2016 zal de eerste Eroica Limburg (NL) worden verreden. Alle deelnemers rijden op een fiets die voor 1987 is geproduceerd. Daarnaast vragen we iedereen om de outfit aan te passen aan de retro fiets en kleurrijke shirts uit het vroege wielrennen te dragen. Limburg zal in het eerste weekeinde van juli worden omgetoverd tot de meest kleurrijke retro area van de Benelux.

Vanuit wielerstad Valkenburg starten drie routes die ook België en Duitsland aandoen. Niet alleen de verharde bekende wegen maar ook onverharde paden zijn onderdeel van de route. Alles uiteraard in de bijzondere historische Eroica-stijl en sfeer.

Eroica Limburg

Eroica Limburg: 1,2 en 3 juli 2016

Eroica Limburg is een wielerbelevingsevenement voor de hele familie in Valkenburg. Het evenement duurt drie dagen, van 1 t/m 3 juli 2016. Belangrijk om te weten is dat het niet alleen wielrennen is wat de klok slaat. Cultuur, muziek, optredens van bandjes en fanfares; heerlijke streekgerechten en de gerechten uit eigen keuken, alles komt voorbij. Het spreekt voor zich dat er ook diverse stands met retro kleding op de start- en finishlocaties te zien zijn.

Daarnaast zijn er vele oude wielerhelden aanwezig die de heroïsche anekdotes nog eens zullen ophalen en vertellen aan de deelnemers en geïnteresseerden. Uiteraard nemen zij hun WK-, tour- of olympischefiets en eretrui mee. Voor elke wielerliefhebber iets om van te smullen. Kijk voor meer informatie op de website van Eroica Limburg

Eroica Limburg

L’Eroica
L’Eroica is een stichting die als doel had de oude gravelwegen van Toscane te beschermen en te behouden. Deze romantische gedachte zorgde ervoor dat het wielerevenement in 1997 werd opgericht. De eerste editie telde 92 deelnemers, nu nemen meer dan 5000 wielerliefhebbers deel aan de tocht.

Wielerprovincie Limburg
In Limburg proeft men de passie voor het cyclisme. Men is er niet alleen trots op haar wielrenners, maar gaat ook prat op de koersen op eigen bodem. Het glooiende en heuvelrijke landschap is sinds het begin van de twintigste eeuw voedingsbodem van ontelbare boeiende wielergevechten, met als kroonjuweel de Amstel Gold Race.

Limburg werd door de UCI liefst zes keer uitverkoren voor de wereldkampioenschappen wielrennen. Wat dat betreft neemt de zuidelijkste Nederlandse provincie een bijzondere plaats in de rijke WK-historie in. Heerlen was ooit strijdtoneel van het WK op de weg. In 1967 veroverde Eddy Merckx er zijn eerste van drie wereldtitels bij de profs. De wereldkampioenschappen werden liefst vijf keer op het befaamde Cauberg-parcours in Valkenburg aan de Geul verreden: 1938 (Marcel Kint), 1948 (Briek Schotte), 1979 (Jan Raas), 1998 (Oscar Camenzind) en in 2012 (Philippe Gilbert). Een wereldrecord. Niet voor niets presenteert Valkenburg zich met gepaste trots als Wereldwielerstad, nu dus ook als gastheer voor Eroica Limburg.

Eroica Limburg

Videopresentatie Eroica Limburg:


Eroica Britannia 2015 – Official Video

Bekijk foto’s van Eroica Limburg 2016