Avonturenparken in Wallonië - Aventure Parc, Waver
Avonturenparken in Wallonië - Aventure Parc, Waver

Een boomparcours, tokkelbaan, wildpark, wandelingen in de natuur… Tegenwoordig willen we allemaal een stevige portie avontuur. Zeker als als we op vakantie zijn in het buitenland. Wat we nog te vaak over het hoofd zien, is dat we al deze activiteiten ook voorgeschoteld krijgen in onze eigen achtertuin: Wallonië. Op minder dan een uur tot drie uur rijden, liggen de meest prachtige parcours aan je voeten. Wij zochten de verschillende avonturenparken in Wallonië voor je op.

Avonturenparken in Wallonië

Altijd middenin de natuur, met obstakels en parcoursen voor jong en oud en vaak met tal van andere randactiviteiten… De avonturenparken in Wallonië zijn even talrijk als divers. In elke provincie is er wel eentje te vinden. Dus als je de volgende keer in eigen land op vakantie bent of op zoek bent naar een leuke daguitstap met vrienden, familie, of – waarom niet – collega’s, check dan zeker ons handig overzicht van avonturenparken in Wallonië. We geven per park een beknopt overzicht van de activiteiten die er te beleven zijn, richtinggevende prijzen en een link naar de website. Er is gegarandeerd voor elke avontuurlijke ziel wat wils.

Een overzicht per provincie

Enkele veelgestelde vragen

Zijn de avonturenparcours geschikt voor jonge kinderen?
Niet alle parcoursen zijn voor kleine kinderen geschikt, maar nagenoeg alle parken hebben wel een ‘miniparcours’. Meestal zijn deze geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Welke uitrusting moet ik meebrengen?
Trek sport- of loopschoenen en makkelijke kleren aan. De rest van de uitrusting wordt door het park beschikbaar gesteld. Zoals een harnas, katrol en handschoenen en soms ook een helm en/of overall.

Is reserveren noodzakelijk?
Reserveren is niet verplicht, tenzij voor groepen, maar wel aangeraden. Wanneer de maximumcapaciteit is bereikt, mag je er immers niet meer bij. Reserveren kan meestal online. Of bel even voor vertrek.

Hoe lang duurt een bezoek gemiddeld?
Reken op minimaal 3 uur. Maar in de grotere parken kun je gerust een hele dag doorbrengen.

Voor meer avontuurlijke inspiratie in Wallonië kan je ook een kijkje nemen op www.wallonie-toerisme.be > zoekwoord: avontuur.

Tenerife trailrunning