Home Anders Outdoor Trend n°1 Friedrichshafen 2016: duurzaamheid dringt verder door

Trend n°1 Friedrichshafen 2016: duurzaamheid dringt verder door

0
Trend n°1 Friedrichshafen 2016: duurzaamheid dringt verder door

In het vorige nummer van Far Out kon je in het artikel over duurzaamheid in de outdoorsector al lezen wat de outdoorsector onderneemt om zijn impact op mens en milieu te verkleinen. Op OutDoor Friedrichshafen zien we dat dit verhaal in 2017 voor steeds meer merken belangrijk wordt. Waar sommige zweren voor natuurlijke materialen zoals hennep of merinowol, focussen ander op het recycleren van afval tot nieuwe materialen. Ook de arbeidsomstandigheden waaronder al onze outdoorspullen gemaakt worden, krijgen steeds meer aandacht.  Op de website van Greenroom Voice vind je een uitgebreid overzicht van merken en hun ecologische en/of fairtrade producten.

GESPOT

Patagonia, sinds jaar en dag een voortrekker in het outdoor-duurzaamheidsverhaal, zet steeds meer in op hergebruik en repareren. Op haar website vind je tips om zelf je spullen te repareren.

Columbia
Columbia

Met OutDry Extreme ECO lanceert Columbia een nieuwe technologie voor regenjassen. Voor de productie worden geen PFC’s gebruikt. Deze jas is gemaakt van 21 gerecycleerde petflessen.

Care Plus
Care Plus

Care Plus speelt met haar anti-insectproducten in op de stijgende epidemie van teken en Zika-virus. Naast producten waarin het chemische deet verwerkt zit, heeft CarePlus ook een lijn met enkel natuurlijke grondstoffen.

Prana
Prana

We ontdekten ook heel wat nieuwe merken, waaronder Prana. Dat maakt voor haar collecties gebruik van biologisch katoen, gerecycleerd polyester, hennep en gerecycleerde wol. Veel aandacht gaat naar arbeidsomstandigheden van de fabrieksarbeiders.

Vaude
Vaude

Voor deze stoere reistassen-collectie van Vaude werd geen PVC gebruikt. Vaude werd bekroond tot groenste outdoormerk van Duitsland en is een grote voortrekker op vlak van duurzaamheid.

Ontdek welke trends Far Out nog meer heeft gespot op Friderichshafen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren