Home Bestemmingen Trailrunning in Frankrijk: eigen route, vakantieclinic of wedstrijd

Trailrunning in Frankrijk: eigen route, vakantieclinic of wedstrijd

0
Trailrunning in Frankrijk: eigen route, vakantieclinic of wedstrijd
Trailrunning in Frankrijk

Hou je van hardlopen en een trip naar onze Zuiderbren gepland? Vergeet je offroad hardloopschoenen niet, want in het land van du vin, du pain et du boursin is veelzijdigheid troef. Trailrunning in Frankrijk kan zowel over zacht glooiende paden als in de bergen. Wie wil kan tijdens zijn vakantie zelfs een clinic of een wedstrijdje meepikken!

Frankrijk is nog steeds de populairste vakantiebestemming voor Belgen en Nederlanders. Geen wonder eigenlijk, want er is zoveel moois te zien, dat je ogen en tijd te kort komt. En dat geldt ook voor het aanbod aan trails, natuurlopen en berglopen. Niet voor niets is trailrunning in Frankrijk enorm populair.

Zelf je hardlooproute uitstippelen

Trailrunnen op vakantie is gewoon ontzettend leuk en ook altijd in te plannen. Ben je met je gezin, familie of een groep vrienden weg en wil je voldoende vrij houden voor sightseeing en activiteiten met de hele groep, dan kies je gewoon voor wat kortere routes, of ga je vroeg of juist laat op de dag hardlopen. Zeker in de zomer zijn de temperaturen dan een stuk aangenamer. Hou je, aangezien je het terrein niet kent, aan bestaande (wandel)routes. Laat iemand weten waar je heen gaat en wanneer je verwacht terug te zijn. Loop je normaal tegen de tijd, stel dan je doel bij en geniet van het uitzicht. Elke regio in Frankrijk heeft natuurlijk zijn troeven. De Haute Savoie is nog steeds mijn favoriet.

Trailrunning in Frankrijk-vakantie of -clinic

Als je er echt voor wil gaan, kan je uiteraard ook een trailrunvakantie of trailrunstage boeken. Dan ga je met een groep gelijkgestemden een lang weekend, een week of langer samen op pad. Voor de balans worden zwaardere technische dagen afgewisseld met eenvoudigere trails. Sommige programma’s verkennen het gebied rond een vaste plek (chalet of vakantiehuis), andere volgen bijvoorbeeld een huttentocht, maar in plaats van te wandelen, ga je hardlopen. Vind je ene hele vakantie wat te veel van het goede, dan kan je ook een clinic boeken. X-Training School in Chamonix bijvoorbeeld organiseert de hele zomer lang verschillende soorten trainingen van een dag.

Een georganiseerde trailrunwedstrijd meepikken

Trailrunning in Frankrijk zou zo populaire niet zijn zonder de vele wedstrijden. Dan denk ik in de eerste plaatse aan de legendarische Ultra-Trail du Mont-Blanc, de Ultratour des 4 Massifs of de Marathon de Montcalm, maar ook aan de Grand Trail des Ecrins, Les Cretes Vosgiennes of de SkyRhune in het mooie Baskenland. Aan jou de keuze!

De smaak te pakken? Ga op trailrunvakantie in Europa!